• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Vali Yavuz: Kalıcı konutları süratle hak sahiplerine teslim edeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük bir yıkım yaşayan kentte yapılan çalışmalar ve son durum hakkında bilgiler verdi.

Vali Yavuz, kalıcı konutların teslim edilmesinin ardından konteyner kentlerin belirli periyotlarla boşaltılacağını ve bu süreçte, az hasarlı evleri olan vatandaşların konteynerlerde kalmalarının mantıklı olmadığını vurguladı.

Yavuz, yıl sonuna kadar 10 bin konutun daha teslim edileceğini ve eylül ayında yaklaşık 3 bin evin sahiplerine teslim edileceğini, kurası çekilen ancak sözleşme imzalamayan 2 bin hak sahibinin tebligatlarının yapıldığını belirtti. Şu ana kadar 350 vatandaşın kalıcı konutlarına yerleştiğini aktaran Yavuz, hasarlı ya da az hasarlı evi bulunan kişilerin de konutlarına geçişleri için çalışmaların sürdüğünü ekledi.

Eğitim alanında ise, Malatya'da 855 dersliğin deprem nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Yavuz, 2024 yılı sonuna kadar 108 eğitim yatırımının yapılacağını ve toplamda 723 derslik inşaatının tamamlanacağını ifade etti.

Malatya'daki 75 konteyner kentte toplam 119 bin 472 kişinin yaşadığını, bu kişilerin bir kısmının kalıcı konutlara geçiş yaptığını bildiren AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Ticari hayatın desteklenmesi amacıyla 39 noktada 3 bin 158 ticari konteynerin faaliyet gösterdiğini ve 11 bin 78 aileye Esen Kart yardımı yapıldığını belirtti. Altındal ayrıca, depremzedelere 57 milyon öğün yemek dağıtımı yapıldığını ve halen 747 aileye yemek yardımı sağlandığını ve AFAD'ın, Malatya'ya toplamda 16 milyar 731 milyon TL yardım aktardığı söyledi.

Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer ise betonarme paketlerde 8 bin 281 konutun inşaatının başladığını, hafif çelik yapılarla da 2 bin 286 konutun inşaatına başlandığını açıkladı. Toplamda 10 bin 534 konutun inşasının devam ettiğini belirten Başer, Dünya Bankası kredisiyle bin 29 konutun da ihale sürecinin tamamlandığını söyledi.

Ayrıca 13 bin vatandaştan 12 bin 800’ünün konut ihalesinin yapıldığını ve talep edilenleri şu anda karşılamış olduklarını ifade eden Başer, Hafif çelik yapılarla 312 köyde, betonarme yapılarda ise 145 köyde konut inşaatlarının sürdüğünü belirtti. Beşar, orta hasarlı binaların güçlendirilmesiyle ilgili olarak, 83 bin 558 hak sahibinin olduğunu sözlerine ekledi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir