• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları 50. Toplantısı Kamerun'da başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamerun Başbakanı Joseph Diol Ngoti, "İslam İşbirliği Teşkilatı Bünyesinde Ulaştırma Altyapısının Geliştirilmesi: Yoksulluk ve Güvensizlikle Mücadelede Kilit Bir Araç" başlıklı oturumun açılışında, Filistin davasının merkeziliğini, "iki devletli çözümün uygulanması" ve "israil işgalinin Filistin halkına yönelik saldırganlığının durdurulması" gereğini vurguladı.

Filistin heyeti başkanı Riyad Mansur, toplantıda Filistin'deki son durum hakkında kapsamlı bir brifing verdi ve Mahmud Abbas'ın Gazze Şeridi'ne gitme girişimine dikkat çekti, Uluslararası Adalet Divanı'nın istişari görüşüne atıfta bulundu ve Filistin Devleti'nin tanınması ve Birleşmiş Milletler'e tam üyelikten yararlanma kampanyasının sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Örgütün Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Teşkilatın işgal saldırganlığının Filistin halkı üzerindeki yansımalarıyla yüzleşmek, topraklarındaki kararlılığını güçlendirmek ve meşru haklarını savunmak için çabalarını sürdürdüğünü söyledi.

Konferansın oturum aralarında Mansur birkaç dışişleri bakanıyla bir araya geldi ve onlara Filistin davasındaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz ve beraberindeki heyet temsil ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir