• DOLAR 33.998
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2820.801
  • ...
İstanbul'da metrobüs kazasının görüntüleri ortaya çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

Sabah saat 08.43’te meydana gelen kazada; Sefaköy'den Beylikdüzü'ne ilerleyen metrobüs, kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı.

İstanbul Valiliği; Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, yaralananların sayısının 2’si ağır olmak üzere 50'ye yükseldiğini, yaralılardan tedavisi tamamlanan 7 kişinin de taburcu edildiğini bildirdi. Kazada hayatını kaybeden kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu öğrenildi.

Kazanın ardından gözaltına alınan metrobüs şoförü D.M.Ç. ve metrobüs hattında görevli Ş.Y'nin şüpheli olduğu, diğer 2 kişinin ise sadece bilgi sahibi olarak ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Kazaya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma devam ederken kazayla ilgili bilirkişi tarafından ön rapor hazırlandı.

Raporda, metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Kaza anına ait güvenlik ve araç içi kamera görüntüler ortaya çıktı

Öte yandan kazayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde metrobüs kamerasından feci kazanın nasıl yaşandığı net bir şekilde görülüyor. Metrobüs sürücüsünün, aniden önüne çıkan hafif ticari araca çarpmamak için manevra yaparak direksoyunu sağa kırdığı ve karşı yönden gelen başka metrobüse hızla çarptığı görülüyor. Bu sırada üzerlerine metrobüsün geldiğini gören hafif ticari araçtaki iki kişinin hızla araçtan indiği, bir kişinin kaçarken metrobüsün altında kalmaktan son anda kurtulduğu görüldü.

Araç içerisinden kaydedilen görüntülerde ise; çarpışma esnasında ayaktaki yolcuların bir kısmının savrularak düşmesi, çarpışmanın olduğu tarafta bulunan kapının kırılan camlarının saçılması ve yaşanan panik kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir