• DOLAR 34.019
  • EURO 38.087
  • ALTIN 2830.822
  • ...
Bangladeş'te yıkıcı sellerde en az 52 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Bangladeş'te Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı'na bağlı Ulusal Afet Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin verilerine göre, perşembe günü sel kaynaklı 21 ölüm daha bildirildi ve mevcut sel felaketinden ölenlerin sayısı 52'ye yükseldi.

Ölenlerden 14'ü Cumilla'da, 17'si Feni'de, 6'sı Chattogram'da, 3'ü Cox's Bazar'da, 8'i Noakhali'de kaydedilirken Brahmanbaria, Lakshmipur, Khagrachhari ve Moulvibazar'da birer kişi öldü.

Ülkenin 64 bölgesinden 11'ini vuran ve can, mal ve ekili alanlara büyük zarar veren sel sularından 5 milyondan fazla kişi etkilendi.

Raporda, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere selden etkilenen yarım milyondan fazla kişinin 3 bin 403 merkeze sığındığı belirtildi.

Hindistan sınırındaki tepelerden gelen mevsimsel yağmurlar ve ani su baskınlarının yol açtığı devam eden yıkıcı seller, güneydoğu ve kuzeydoğudaki yaklaşık bir düzine bölgede 1 milyondan fazla insanı mahsur bıraktı.

Bangladeş Geçici Hükümeti Başdanışmanı Muhammed Yunus, daha önce yaptığı açıklamada, tüm ilgilileri mahsur kalan insanları kurtarma, acil sağlık hizmeti sağlama ve mağdurlara yönelik iş birliğini genişletme çabalarını sürdürmeye çağırmıştı.

Yetkililer, kurtarma operasyonları yürütmek, yardım malzemeleri dağıtmak ve selden etkilenen insanların sığındığı merkezleri denetlemek için afet müdahale ekiplerini gönderdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir