• DOLAR 34.11
  • EURO 38.016
  • ALTIN 2817.622
  • ...
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD ulusal güvenlik danışmanıyla görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Gültekin - Çin medyasına göre görüşmede konuşan Xi, bu değişen ve çalkantılı dünyada ülkelerin bölünmeye veya çatışmaya değil dayanışmaya ve koordinasyona ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İnsanların dışlanma veya gerileme değil açıklık ve ilerleme istediğini söyleyen Xi, iki büyük ülke olarak Çin ve Amerika Birleşik Devletlerinin, tarihten, halktan ve dünyadan sorumlu olmalı ve dünya barışı için bir istikrar kaynağı olması gerektiğini söyledi.

İki ülke arasında ve Çin-ABD ilişkilerinde büyük değişimler yaşanırken, Çin'in istikrarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir bir Çin-ABD ilişkisi hedefine olan bağlılığının değişmediğini vurgulan Xi, ilişkilerin karşılıklı saygı, barışçıl bir arada yaşama ve kazan-kazan işbirliği temelinde yürütülmesi ilkesinin değişmediğini de kaydetti.

Xi, ayrıca ülkenin egemenliğini, güvenliğini ve kalkınma çıkarlarını kararlılıkla koruma tutumunu koruduklarını ve Çin ile ABD halkları arasındaki geleneksel dostluğu ileriye taşıma çabalarının aynı kaldığını söyledi.

Çinli lider Xi, ABD tarafının Çin ile aynı doğrultuda çalışacağını, Çin'e ve Çin'in gelişimine olumlu ve akılcı bir şekilde bakacağını, birbirlerinin gelişimini bir meydan okumadan ziyade bir fırsat olarak göreceğini ve iki büyük ülkenin anlaşması için doğru bir yol bulmak amacıyla Çin ile birlikte çalışacağını umduğunu belirtti. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir