• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Umut Kervanının "Huzura Adım" evlilik projesi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önceden hazırlanıp 2024 yılı başında hayata geçirilmesi planlanan fakat Gazze olaylarından dolayı askıya alınan "Huzura Adım" projesinin tanıtımı ile ilgili Umut Kervanı Vakfı, Diyarbakır'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, merkez Kayapınar ilçesinde özel bir restoranda basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı programında vakfın genel çalışmalarının yanı sıra hayata geçirmiş oldukları ve bu kapsamda çalışmalarını sürdürdükleri "Huzura Adım" evlilik projesinin içeriği, amacı ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

"Dünyanın dört bir köşesinde, tüm imkanları seferber ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz"

Umut Kervanı Vakfının 2013 yılında vakıf statüsüne kavuştuğunu, ancak öncesinde dernek statüsünde on yıllar boyunca hizmet etmiş önemli kurumlardan biri olduğunu belirten Elibüyük, vakıf statüsünde 2013'ten bu yana yurtiçi ve yurtdışında yardım odaklı sorumluluklarını yerine getirdiklerini ifade etti.

Önümüzdeki günlerde kamu yararına çalışma statüsüne kavuşmak için gerekli altyapıyı hazırladıklarını ve bu kapsamda girişim hazırlıklarını tamamladıklarını sözlerine ekleyen Elibüyük, "Bizi yollara revan eden, ülkemizin ve dünyanın dört bir köşesinde mazlum, mustazaf, ezilmiş, sömürülmüş, ötekileştirilmiş, sahipsiz kalmış insanların dinine, diline, rengine, mezhebine, meşrebine ve cinsiyetine bakmadan kendisine ulaşmak için tüm imkanlarını seferber ederek çalışmalarını yürütmektedir." dedi.

Umur Kervanı İnsani Yardım Vakfının çok önemli çalışmalar yürütmekle beraber son birkaç yıldır proje odaklı çalışmalara ağırlık verdiğinin altını çizen Elibüyük, "Mesela Afrika'da keçi sütü hayvancılığı dağıtmak, tarım ve ziraate yönelik insanların kendi ayakları üzerinde kalabilecekleri projelerle kardeşlerimize ulaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Genç kardeşlerimize 'gençler evlenin' nasihatinin ötesine geçerek elimizi taşın altına koyuyoruz"

"Huzura Adım" evlilik projesinin asıl amacı olan aile kurumunun önemi hakkında konuşan Elibüyük, şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle ailenin farklı çevrelerce nasıl bir tehdit altında olduğunun; evliliğin zorlaştığı, ekonomik krizin arttığı bir zaman diliminde bunların sadece ekonomik kaynaklı olmadığını, özellikle yurt dışı fon kaynaklarının aileye yönelik nasıl bir operasyon çektiğinin farkındayız. Yıllarca bunu ifade etmeye çalıştık ki hükümet veyahut siyasi parti temsilcileri, adeta yeni farkına varmış gibi gündeme getirdiğimiz meselelerle ilgili zaman zaman açıklamalar yapıyor."

Elibüyük, "Toplumun önemli çekirdeklerinden bir tanesi ailedir. Aile ortadan kalkarsa toplum diye bir şey ortada kalmayacaktır. Biz bunu görüyoruz ve çözüm noktasında inşallah genç kardeşlerimize 'gençler evlenin' nasihatinden öte geçerek elimizi taşın altına koyuyoruz. Evlenemeyecek ve imkânı olmayan kardeşleriminiz evliliklerini kolaylaştıracak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ülkemizde kronik bir sorun hale gelen ekonomik ve aileye yönelik operasyonlardan kaynaklı sorunun büyüklüğünün farkındayız." şeklinde konuştu.

"Genç kardeşlerimizin almakta zorlandıkları 5 tane temel eşyayı kendilerine hediye ediyoruz"

"Huzura Adım" projesinin detaylarını konuşan Elibüyük, "Proje odaklı çalışmalarımızdan biri de 'Huzura Adım' olan evlilik destek projesidir. Vakıf olarak her gencimizin gönlüden geçen evliliklerini kolaylaştırmak için belki imkân sunmayabiliriz ancak karınca misali elimizden geldiği kadar imkanlarımızı seferber ederek kardeşlerimizin evliliklerine katkı sunacağız. Projemizde tek şartımız gençlerimizin ihtiyaç sahibi olmalarıdır. Her ilimizde temsilciliklerimiz, kendilerine gelen başvuruları ince bir kontrolden geçirerek katkı sunacağımız isimleri tespit edecekler. Projemize katkı sunacak iş adamlarımıza ve hayırseverlerimize büyük sorumluluk düşüyor. Evliliğe destek paketimizde; buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, yatak odası ve oturma grubudur. Genç kardeşlerimizin almakta zorlandıkları 5 tane temel eşyayı kendilerine hediye ediyoruz." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir