• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Cenin'de iletişim ve internet hizmetleri kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA-    Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın telekomünikasyon şirketlerine dayandırdığı habere göre, işgal ordusunun altyapıda oluşturduğu büyük tahribat nedeniyle Cenin kentindeki iletişim şebekesini besleyen ana hatlar zarar gördü.

Sabit telefon hatlarının yanı sıra mobil operatörler ve internet hizmetlerinin kesintiye uğradığı kentte, teknik ekiplerin dünden beri zarar gören noktalara ulaşmaya çalışmasına rağmen sahadaki durum buna elverişli olmadığı için bir ilerleme kaydedilmedi.

Cenin'deki ambulans merkezi ve Kızılay ekipleriyle iletişim kesildi

Filistin Kızılayı da Cenin'deki ambulans merkezi ve ekipleriyle iletişiminin tamamen kesildiğini vurguladı.

Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Visam Bekr, "Hastanede yaşanan sinyal bozucu durum ve internet kesintisinden sonra bir şeylerin yaşanmasından endişe ediyoruz." dedi.

Bazı banka şubeleri hizmet veremiyor

Filistin Para Otoritesi ise işgal ordusunun internet hatlarını tahrip etmesine bağlı olarak Cenin kentindeki bazı bankaların şubelerinde hizmet verilemediğini duyurdu.

İşgal ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da dün başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda şu ana kadar 17 Filistinlinin şehit olduğu , çok sayıda kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir