• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Guterres, Batı Şeria'ya yönelik saldırıyı kınadı ve bunun derhal durdurulmasını talep etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel Sekreter sözcüsü Stephane Dujarric tarafından yapılan açıklamaya göre Guterres, "Batı Şeria'daki son gelişmelerle ilgili derin endişesini ve çocuklar da dahil olmak üzere can kaybını güçlü bir şekilde kınadığını" ifade etti.

Açıklamada, "Genel Sekreter (Guterres), israilin bugün Cenin, Tulkarm ve Tubas kentlerinde, hava saldırılarını da içeren büyük ölçekli askeri operasyonlar başlatması sonucu can kayıplarıyla sivil altyapının hasar görmesi de dahil, işgal altındaki Batı Şeria'daki son gelişmelerden derin endişe duymakta, aralarında çocukların da yer aldığı can kayıplarını şiddetle kınamaktadır." denildi.

İşgal rejimini, "uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki ilgili yükümlülüklerine uymaya ve sivilleri korumak ve güvenliklerini sağlamak için önlemler almaya" çağıran Guterres, "askeri operasyonların derhal durdurulmasını" talep etti.

Bu tehlikeli gelişmelerin işgal altındaki Batı Şeria'da zaten patlamaya hazır durumu körüklediği ve Filistin Yönetimi'ni daha da zayıflattığının vurgulayan Guterres, bir siyonist bakanın son zamanlarda, Kudüs'teki kutsal mekanlarda yaptığı "tehlikeli ve kışkırtıcı eylem ve açıklamalardan da derin endişe duyduğunu" kaydetti.

Yalnızca işgalin sona ermesi ve "iki devletli bir çözümle kurulacak anlamlı bir siyasi sürece geri dönülmesinin" şiddete son vereceğini savunan Guterres, BM'nin mevcut durumun sakinleştirilmesi ve bölgede istikrarın sağlanması için tüm taraflarla bu amaç doğrultusunda çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Dün şafak vakti, işgal kuvvetleri Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkarm, Cenin ve Tubas şehirlerine 2002'den bu yana en büyük saldırıyı başlattı ve 17 Filistinli şehit etti, onlarca kişiyi de yaraladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir