• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Borrell, AB'nin iki siyonist bakana yaptırım uygulanması yönündeki teklifini sundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Borrell, Avrupa Birliği'nin (AB) 27 ülkesinin hükümetlerine siyonist terör bakanları Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich'e yaptırım uygulanması yönünde bir teklif sundu.

Alman DPA ajansına göre iki siyonist bakan son dönemde "Filistinlilere yönelik açıklamalarıyla infial yarattı." Borrell'in önerisine göre Smotrich ve Ben-Gvir'e nefreti kışkırtmak ve insan haklarını ihlal etmek suçlamasıyla yaptırımlar uygulanabilecek. Buna göre bu kişilerin AB varlıklarının dondurulması gerekecek ve artık AB'ye girmelerine izin verilmeyecek.

Ancak DPA, bu önerinin uygulanıp uygulanmayacağı ve ne zaman uygulanacağının henüz belli olmadığına dikkat çekti. Ajans, bunun nedeninin, Avrupa Birliği'ndeki yaptırımlara ilişkin kararların oybirliğiyle alınması gerektiği ve Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan gibi ülkelerin şu ana kadar işgal rejimine yönelik yaptırımların gerekliliklerini "oldukça eleştirdiği gerçeği" olduğunu açıkladı.

29 Ağustos'ta Brüksel, AB'nin Türkiye ile ilişkilerinin, bir bütün olarak Orta Doğu'daki durumun, Gazze ve Filistin'deki saldırıların ve beklendiği gibi işgal rejimi temsilcilerine yönelik yaptırımların ele alınacağı AB dışişleri bakanlarının gayrı resmi bir toplantısına ev sahipliği yapacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir