• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Batman Belediyesinden paralarını alamadığını iddia eden esnaf Cumhurbaşkanına seslendi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gıda Toptancılar Sitesi'nde faaliyet gösteren 6 esnaftan 3'ü bir araya gelerek konuyla ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.

Tek isteklerinin haklarına kavuşup mağduriyetlerinin giderilmesi olduğunu ifade eden esnaf, şu anda ise DEM Partili Batman Belediyesinde muhatap bulamamaktan şikâyetçi.

Ödemelerini alabilmek için belediyeyi mahkemeye verdiklerini belirten esnaf, yaşadıkları soruna çare bulunmasını istedi.

Alacaklarını tahsil edememeleri durumunda iflas edeceklerini vurgulayan esnaf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Ahmet Türk

"45 gün sonra ödeme yapacaklardı"

Toptancılar Sitesinde faaliyet gösterdiklerini belirten esnaf Ahmet Türk, "Ramazan ayında bir firmaya ramazan kolisi verdik. 45 gün sonra bize ödeme yapacaktı. Ödeme yapmadı. O da kendisi Batman Belediyesi ihalesini almıştı. Sayın Vali Bey'in ihalesini yaptığı 72 bin kolide biz de 5 tır mal vermiştik. Maalesef o firmadan ödememizi alamadık." dedi.

"Belediye bize ödeme yapmıyor"

5 aydır ödemelerini alamadıklarından dolayı belediyeyi mahkemeye verdiklerini ifade eden Türk, "Şu an alacağımız belediyededir ama belediye maalesef bize herhangi bir ödeme yapmıyor. Firmayla beraber toplam 6 esnafız. 7 milyon 500 TL kayyum döneminde ödeme yapıldı. Geri kalan 50 milyon TL'yi ise belediye ödeme yapmıyor." diye konuştu.

"Ödememiz yapılmazsa dükkanı kapatacağız"

Ödemelerini tahsil edemediklerinden ötürü büyük bir mağduriyet yaşadıklarını vurgulayan Türk, "Ürün getirdiğimiz fabrikalar olsun, başka yer olsun onların ödemesini yaptık ancak belediye ödememizi yapmıyor. Gerçekten çok sıkıntılı durumdayız. Bir an önce buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Ödememiz yapılmazsa dükkanı kapatacağız. Dolar, altın borç aldığımız yerler var. Onlara karşı da mağdur olduk. Vali Bey olsun, Cumhurbaşkanı olsun buna el atmaları lazım." ifadelerini kullandı.

Mehmet Bulut

"Muhatap bulamıyoruz, iflasın eşiğine geldik"

Bir diğer toptancı esnafı Mehmet Bulut ise şunları söyledi:

"Batman Belediyesine üçüncü ayın 28 ile dördüncü ayın 10'u arasında ramazan gıda paketleri hazırladık. Bize söz verdiler, dördüncü ayın 15'inde ödeme yapılacaktı. O günden beri ne bir ödeme yapıldı ne de karşımızda bir muhatap var. Belediye valiliğe, valilik topu belediyeye atıyor. Bugün gittim ve belediye başkanıyla görüştüm. Bugün dahi bana, 'paramız yok biz ödeme yapamayacağız' dediler. Biz de çok mağduruz, kredi kartlarımız, çeklerimiz, senetlerimiz var. İflasın eşiğine gelmişiz. Yetkili merciler mağduriyetimizi gidersin istiyoruz." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir