• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
İran, casusları tuzağa düşürmek için sahte  şirket kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Araştırmayı yürüten araştırmacılara göre İranlı bilgisayar korsanları Charming Kitten adıyla da bilinen ve kısa bir süre önce Cumhuriyetçi Parti’nin başkanlık adayı Donald Trump'ın seçim kampanyasını hacklemekle suçlanan APT42 adlı grupla da irtibat halindeler.

İranlı bilgisayar korsanları, çeşitli zamanlarda faaliyetlerini İsrailliler tarafından yönetiliyormuş gibi gösterdiler. Analistler bu şekilde başka bir kimlik altında faaliyet gösterilmesinin muhtemel amacının Ortadoğu'da İsrail ve diğer Batılı hükümetlere gizli bilgi satmaya istekli kişileri tespit etmek olduğunu düşünüyorlar. İran'ın bölgedeki müttefikleriyle ilişkili askeri birimlerinin ve istihbarat servislerinin üyeleri hedef alındı.

Mandiant tarafından yürütülen araştırmanın raporunda “Bu kampanya aracılığıyla toplanan veriler, İran'ın istihbarat servislerinin İran'a düşman ülkelerle iş birliği yapmaya istekli kişileri tespit etmesine yardımcı olabilir. Söz konusu veriler, İran'a yönelik istihbarat faaliyetlerinin ortaya çıkarılması ve bu tür operasyonlara karıştığından şüphelenilen İranlıların yargılanması için kullanılabilir” denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir