• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Kurutmalık sebzelere rağbet devam diyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kurutmalık biber ve patlıcanlar da pazar tezgâhlarında yerini almaya başladı.

Çarşı ve pazarlarda satılan dolmalık biber, patlıcan, domates gibi sebzeleri almanın ve kurutmanın tam zamanı olduğunu belirten pazarcı esnafı, kimi torba torba kimileri ise kiloyla sebzeleri almaya devam ettiklerini söyledi.

Batman merkez Çarşı Mahallesi Alotevşo Pazarı'nda kurutmalık yoğunluğunu devam ettiğini belirten esnaf, kış için kurutmalık almak isteyenlerin erken davranmasını istedi.

Havaların soğumasıyla sebzelerin kurumasında sıkıntı çıktığını ifade eden esnaf, kurutmalık zamanın son bir ay kadar kısa bir süre kaldığını ifade etti.

"Kurutmalıkların tam zamanı, geç olmadan alın"

Kurutmalık için dolmalık biber ile patlıcan almanın tam zamanı olduğunu belirten Orhan Aslan, "Şu an havalar güneşli ve sıcak olduğu için kurutmalık almanın tam zamanıdır. Bir ay sonra bu ürünler kurumaz. Fiyatlarda şu anda daha uygundur. Kış aylarında dolmalık biberin ve patlıcanın kilosunu 60-70 liraya alamazsın ama şu anda dolmalık biberin kilosu 17-18 liradır. Millet genelde kurutmalık olarak dolmalık biber, patlıcan, domates alır ve turşu için ise küçük acur alıyor. Şimdi kurutmalıkların tam zamanıdır. Millet bütçesine göre bazıları en az bir çuval alan var. Vatandaşlara tavsiyen ihtiyaçları olan kurutmalıkları şimdiden almalarıdır. Çünkü hem ürün kalitesi değişiyor hem de fiyatlar da artabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Eskiden torbayla alanlar şimdi kiloyla almaya başladı"

Fiyat artışlarından dolayı daha önce torbalarla alanların kiloyla almaya başladıklarını belirten esnaf Emrullah Gültekin, "Kurutmalık için genelde dolmalı biber, patlıcan ve domates, közleme için kapya biber, kış için donduruculara yeşil fasulye alınıyor. Şu anda fiyatlar iyi ama biraz daha uygun olsaydı millet için daha iyi olurdu. Şu anda kurutmalıklar için tam zamanıdır. İki hafta sonra havalar biraz soğuduğunda kurutmalıklar artık zor kururlar. Eskiden her gelen en az iki torba alırken, şu anda ya bir torba ya yarım torba ya 5 kilo olmaya başladılar. Vatandaşlara tavsiyem kurutmalık ihtiyaçlarını erken almalarıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir