• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Kolera salgınında ölü sayısı artıyor, 128 yeni vaka tespit edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sudan Sağlık Bakanlığı, Kesele ve Gadarif eyaletlerinde 128 yeni kolera vakasının tespit edildiğini duyurdu. Bu yeni vakalarla birlikte ülkede toplam kolera vaka sayısı bin 351'e yükseldi. Bakanlık, koleradan hayatını kaybedenlerin sayısının da 56'ya ulaştığını belirtti.

SEL FELAKETİ 150 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ ETKİLEDİ
Sudan, kolera salgınının yanı sıra, bu yıl etkili olan sağanak yağışlar ve sel felaketiyle de mücadele ediyor. Sudan Sağlık Bakanlığı, sel ve taşkınlardan 18 eyaletin 10'unda 156 bin 995 kişinin etkilendiğini açıkladı. Felaketin boyutları oldukça büyük; 16 bin 188 ev tamamen yıkılırken, 14 bin 99 ev kısmen çöktü. Her yıl temmuz ile ekim ayları arasında yaşanan yağmur sezonunda, sel ve taşkınlar Sudan’ı vurmaya devam ediyor. Bu dönemde her yıl yüzlerce kişi hayatını kaybediyor ve on binlerce ev, iş yeri ile tarım arazisi büyük zarar görüyor.

SAĞLIK SİSTEMİ ALARM VERİYOR
Sudan’da devam eden savaş, ülkenin sağlık sistemini adeta felç etmiş durumda. Sağlık hizmetlerine erişimin zorluğu, tıbbi malzeme ve ilaç eksikliği, salgın hastalıkların kontrolünü neredeyse imkansız hale getiriyor. Kolera gibi su ve hijyenle doğrudan ilişkili hastalıkların, sel felaketinin ardından hızla yayılması, ülkede zaten zor olan yaşam koşullarını daha da kötüleştiriyor. Özellikle temiz içme suyuna erişimin sınırlı olduğu bölgelerde, kolera salgını hızla yayılmaya devam ediyor.

AŞIRI YAĞIŞLAR VE CAN KAYBI ARTIYOR
Sudan Sağlık Bakanlığı, 27 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, haziran ayından bu yana 10 eyalette aşırı yağışlar ve seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 138'e çıktığını bildirmişti. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir