• DOLAR 33.924
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2816.36
  • ...
Bangladeş'te selde ölenlerin sayısı 31'e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı'na bağlı Ulusal Afet Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin raporuna göre, başkent Dakka'nın yaklaşık 96 kilometre doğusundaki Cumilla ilçesinde 12 ölüm bildirildi. Sel felaketinde diğer bölgelerde ise en az 19 kişi hayatını kaybetti.

Devam eden yıkıcı seller, yaklaşık bir düzine güneydoğu ve kuzeydoğu ilçesinde 1 milyon 230 binden fazla insanı mahsur bıraktı. Raporda, ülkenin toplam 64 şehrinden 11'inde ani sel ve su baskınları yaklaşık 6 milyon insanın etkilendiği belirtildi.

Bakanlığa göre ayrıca 4 bin 3 merkezde yarım milyondan fazla insanın barınması sağlandı.

Bangladeş Geçici Hükümeti Başdanışmanı Muhammed Yunus, tüm ilgilileri mahsur kalan insanları kurtarma, acil sağlık hizmeti sağlama ve mağdurlara yönelik iş birliğini genişletme çabalarını sürdürmeye çağırdı.

Yetkililer, kurtarma operasyonları yürütmek, yardım malzemeleri dağıtmak ve selden etkilenen insanların sığındığı merkezleri denetlemek için afet müdahale ekiplerini gönderdi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD üzerinden insani yardımları sel felaketinden etkilenen Bangladeş'e ulaştırmaya başladıklarını bildirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir