• DOLAR 34.098
  • EURO 38.083
  • ALTIN 2833.8
  • ...
Gazze'ye saldırılar sürüyor! 39 Filistinli katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde bir eve insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendiğini belirtti. Söz konusu saldırıda 5 sivilin şehit olduğu ve bazıların yaralandığını aktaran Basal, Han Yunus'un doğusunda başka bir evi hedef alan hava saldırısında da en az 3 Filistinlinin şehit olduğu, birkaç kişinin yaralandığını ifade etti.

Görgü tanıkları da işgal topçu birliklerinin Han Yunus'a gece boyunca saldırılarını sürdürdüğü bilgisini paylaştı. Tanıklar, işgal güçlerinin saldırıları sonucu 9 kişinin şehit olduğu  ve Han Yunus'un doğu bölgesinden insanların göç etmek zorunda kaldığını kaydetti.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Ez-Zevayide bölgesinde bir aracı hedef alması sonucu 5 kişi şehit oldu, bazı kişiler yaralandı. Nusayrat Mülteci Kampı'nda Ebu Delal ailesine ait eve düzenlenen hava saldırısında biri kadın, 2 kişi şehit oldu.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde toplanan vatandaşlara İHA'yla düzenlenen saldırıda da biri çocuk en az 9 kişi şehit olurken, çok sayıda kişi yaralandı.

Kuzeydeki Gazze kentinde de işgal savaş uçakları, Filistinli sivillerin yaşadığı bir evi bombaladı. Hastane kaynakları, söz konusu saldırıda bir kişinin şehit olduğu ve 2 kişinin yaralandığını aktardı. Cibaliya Mülteci Kampı'nda yer alan Ziyade ailesine ait bir eve düzenlene hava saldırısında ise 5 Filistinli şehit oldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir