• DOLAR 33.924
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2816.36
  • ...
Siverek’te toplu sünnet organizasyonunda 200 çocuk sünnet oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Otobüslerle polis eşliğinde şehir turu atıldıktan sonra alana getirilen çocuklar ve aileleri davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Toplu sünnet şöleninde konuşan Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, “Bugün burada geleneklerimizi yaşatan, dayanışmamızı güçlendiren çok önemli bir etkinlik için bir araya geldik. Toplu sünnet şölenimiz hem ailelerimiz için hem de geleceğimiz olan evlatlarımız için önemli bir gün olacağına inanıyorum. Sünnet geleneklerimizde önemli bir yer tutan çocuklarımızın hayatında özel bir dönüm noktasıdır. Bugün burada sünnet olacak evlatlarımıza sağlık, mutluluk, huzur dolu bir ömür diliyorum. Çocuklarımızın yüzündeki gülümseme bizim için en büyük mutluluktur. Onlar için çalışmaya ve daha güzel yarınlar inşa etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sünnet şöleninde konuşan İlçe Kaymakamı Musa Aydemir, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için bugün bir aradayız. Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmanın sevincini yaşıyoruz. Sünnet sağlığın, temizliğin ve manevi olgunlaşmanın en önemli adımlarında biridir. Bugün sizler için çok önemli bir gündür. Evlatlarımız erkekliğe ilk adımlarını attılar: Allah evlatlarımızın damatlıklarını görmeyi nasip etsin soyları soylansın, boyları boylansın inşallah. Bu etkinlikte emeği geçen Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’a ve sivil toplum kuruluşlarımıza ve kurum amirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardında hatıra fotoğrafı çeken sünnet olacak çocuklar ve aileleri Siverek Belediyesi sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde eğlendi.

Sünnet şöleni folklor ekibi ve çeşitli etkinlikleri ile son buldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir