• DOLAR 33.924
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2816.36
  • ...
Büyük saldırı başladı! Meydanlara çıkın çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal askerlerinin Cenin kentine düzenlediği baskında 2 kişinin şehit edildiği ve 3 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre de işgal  ordusu, çok sayıda zırhlı araçlarla Cenin kentine girerek İbn-i Sina Hastanesi yakınına konuşlandı.

İşgal  ordusu, Cenin kentinin güneyinde İHA'dan atılan füzeyle bir aracı hedef aldı. Filistin Kızılayı, söz konusu araçta 3 kişinin cansız bedenine ulaştıklarını belirtti. Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentine de batıdan giren İsrail güçleri, kentteki hastanelere baskın yaptı ve kuşatma altına aldı. Tulkerim'deki Nur Şems Mülteci Kampı'na İHA'yla saldırı düzenlendi. Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinde yer alan Faria Mülteci Kampına da baskın düzenleyen İsrail ordusu, İHA'larla bölgede yoğun uçuşlarını sürdürüyor.

Faria Mülteci Kampına İHA'yla düzenlenen saldırıda da 2 gencin şehit olduğu  ve bazılarının yaralandığı bildirildi. Bölgede toplam şehit sayısı 11'e çıktı. 

Filistinli gruplar Gazze Şeridi'ne ve Batı Şeria'nın kuzeyinde İsrail operasyonuna karşı  bu öğleden sonra Batı Şeria'daki şehir meydanlarında gösteri yapılması çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir