• DOLAR 33.975
  • EURO 37.678
  • ALTIN 2817.528
  • ...
Bakan Uraloğlu: Bu yıl hava yolu ile 230 milyon üstünde yolcu taşıyacağımızı öngörüyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon Havalimanı yeni hizmet binaları ve bağlantı yolu açılış törenine katıldı.

İç hatlardaki aktif havalimanı sayısı 26 iken son olarak 10 Ağustos’ta hizmete açtıkları Çukurova Uluslararası Havalimanıyla 58’e yükselttiklerini vurgulayan Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken bugün 131 ülkede 346 noktaya ulaştık. 2002’de iç ve dış hatlarda seyahat eden yaklaşık 34.5 milyon olan yolcu sayımızı da 2023 yılında 214 milyonun üstüne taşıdık. Bu yıl temmuz sonu itibariyle; Hava yolu ile seyahat eden yolcu sayımız 129 milyon 738 bin 772’ye ulaştı. Bu sayı geçen yıl aynı dönemde yaklaşık 118 milyondu. 2024 yılı istatistiklerini incelediğimizde bu yıl 230 milyon üstünde yolcu taşıyacağımızı öngörüyoruz."

Uraloğlu, " Açılışlarını gerçekleştirdiğimiz yeni hizmet binalarımız ve bağlantı yolumuzla Trabzonumuz kanatlarını daha yükseklerde açacak. Vatandaşlarımıza ve güzel şehrimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimize Trabzon’a yakışır bir şekilde daha iyi hizmet sunacak. Trabzon’umuzu daha güzel temsil edecek. Şehrimize sadece turizm alanında değil, tarım, sanayi, ticaret her alanda büyük bir sıçrayış yaşatacaktır. Bu düşüncelerle Trabzon Havalimanı yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binası inşa çalışmalarını başarıyla tamamlayan en üst kademesinden en alt kademesine kadar tüm yüklenici firma ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir