• DOLAR 33.904
  • EURO 37.63
  • ALTIN 2813.298
  • ...
Harran’daki hastanenin ek hizmet binası hizmete açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Harran Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Harran Devlet Hastanesi tahliye edilerek yıkılmıştı. Hastane olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Harran İlçe Belediyesine devredilen gençlik ve kültür merkezine taşınarak burada hizmet vermeye devam etmekte olduğu bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, hastaneye dönüştürülen gençlik merkezinde yürütülen iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ihalesi gerçekleştirilen ek bina inşaatının sonuna doğru gelindiği 2 Eylül Pazartesi itibari ile hastaların hizmetine sunulacak.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşa sunulan sağlık hizmetlerinin daha iyi verebilmesi için mevcut alanda prefabrik olarak 20 yatak kapasiteli yataklı servis, poliklinikler, Hemodiyaliz ünitesi, yemekhane ve Diş polikliniklerinin içinde bulunduğu ek bina tefrişatı tamamlanması ile birlikte hizmete sunulacaktır. Ek hizmet binasının hizmete girmesiyle mevcut alanda ki acil servisin kademeli olarak tadilat çalışmaları yapılacaktır. Harran ilçe halkımızın 100 yataklı yeni hastanesine kavuşması için İnşaat çalışmaları devam etmektedir.” denildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir