• DOLAR 33.949
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2813.772
  • ...
Şırnak'ta yerfıstığı üreticilerine üretim alanlarını artırmak adına teorik ve uygulamalı eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak il Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde ve Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün katılımıyla yerfıstığı üretimine dair yetiştiricilik, ıslah ve üretim alanlarını artırma ve geliştirme kapsamında yerfıstığı yetiştiren çiftçilere teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Yerfıstığı Yetiştiriciliğinde çiftçilerin eksik bilgilerini tamamlamak ve daha bilinçli bir yetiştiriciliğe katkı sağlamak amacıyla alanında uzman kişiler tarafından üreticilere gerekli bilgileri aktarılarak eğitimler verildi.

Silopi Zirai Karantina Müdürlüğünde başlayan yerfıstığı yetiştiriciliğine dair teorik eğitimlerine katılım sağlayan üreticilerle yapılan teorik eğitimin akabinde, yerfıstığı yetiştiriciliği yapılan uygun arazide uygulamalı eğitime geçildi.

Uygulama eğitimde sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele hakkında çiftçilere önemli ve gerekli bilgiler verildi. Akabinde Aves Yerfıstığı İşleme Tesisi ziyareti gerçekleştirilerek üreticilere hasattan işlemeye kadar geçen süreçler detaylı ve uygulamalı bir şekilde çiftçilere anlatıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir