• DOLAR 33.895
  • EURO 37.622
  • ALTIN 2814.144
  • ...
Kırtasiyeciler zincir marketlerden, vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk zili birinci sınıf öğrencileri için 1 Eylül, diğer sınıflar için ise 9 Eylül'de çalacak.

Okullar açılmadan alışverişlerini tamamlamak isteyen öğrenci velileri, uygun fiyatlı kırtasiye ürünleri bulmak için kırtasiye kırtasiye geziyor.

"Zincir marketle bizleri çok etkiliyor"

Kırtasiye ürünleri satan Ömer Faruk Yalçın, "Bir çanta 300 liradan başlıyor; 500 liraya  okul çantası var. Her zaman olduğu gibi müşterilerimize yardımcı olmaya çalışacağız. Lisanslı çantalarımız da var. Bunun yanında müşterilerimizin istemeleri durumunda alabilecekleri ucuz çantalarımızda mevcut. Zincir marketle bizleri çok etkiliyor. Bundan dolayı kampanyalar yapmaya başladık. Zincir marketler bizlerden çok daha fazla ürün aldıkları için  onların ürünleri hem kalitesiz hem ucuz  olduğu için  kanserojen madde içeriyor. Bizim getirdiğimiz ürünler Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından inceleniyor." dedi.

"Öğretmenlerin belirleyeceği ürünleri alacaklar"

"1 Eylül'de ilkokula başlayacak öğrenciler için; 9 Eylül'de ise bütün okullar eğitim ve öğretime başlayacak. Tüm okular için ürünlerimiz var. ürünlerimizin üzerinde fiyatları ve barkotları var. Bir öğrenci için öğretmenlerin belirleyeceği kırtasiye ürünleri neler ise, onları alacaklar. Kuru boya, pastel boya, sulu boy gibi çeşitle isteyenler oluyor. Bunlar için uygun, orta ve yüksek olmak üzere üç fiyata alabilecekleri ürünler var. Biz genellikle kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler tercih ediyoruz. Yerli malı ürünlere destek olmak için onların ürünlerini alıyoruz. Fiyatlarda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fiyatlar marka ve kaliteye göre değişiyor. Geçen yıldan bu yıla her şeye zam geldiği gibi kırtasiye ürünlerine de zam geldi. İnsanların bizi anlayışla karşılamasını bekliyoruz. Geçen yıl 200 lira olan çanta bu yıl 300 lira oldu. Elektriğe gelen zam üreticileri etkiledi ve bu zam fiyatlara yansıdığı için bizlerde ürünlerimize yansıtmak zorunda kaldık. Uygun fiyatlı bir çanta bin ile  bin 500 lira arasındadır." ifadelerini kullandı.

"Çocukların istediklerini alamıyoruz"

Okula giden çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıkan Emin Demir, "Çocukların istediğini alamıyorum. Kendi bütçemiz göre  almaya çalışıyoruz hatta kalitesini de düşüyoruz. Veliler şu an çok zor durumdadır. Üç çocuğum var. İkisi okuyor. Birisi 8'inci sınıf ve çok önemli bir sınava girecek. Bununla çok ilgilenmem lazımdır. Bir veli olarak onun ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorum. İstediklerini alamadığımız zaman çocuğun alışma temposunda bir düşüş oluyor. Bu durum bizi de etkiliyor. Bir veli olarak kendimiz aciz olarak görüyorum. Bir çocuğun ihtiyacını karşılayamamak kötü bir durumdur. İnşallah bizi duyan olur." şeklinde konuştu.

Çocukları için kırtasiye ürünü bakmaya gelen anne Serap Demir, "Çocukların istediği çok şey var, her istediğini alamıyorum. Biz kendi ekonomik gücümüze göre alacağız. Kaliteli malzeme almak istiyorum, benim de şu an ona gücüm yetmiyor. İmkanlar da çok kısıtlı olduğundan maddi durumumuza göre hareket edeceğiz. Geçen sene de bu sene de fiyatlar bütçemize ağır geldi." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir