• DOLAR 33.958
  • EURO 37.656
  • ALTIN 2815.87
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den 'taziye yemeği' açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman Belediyesinin taziye evlerine yapmış olduğu taziye yemeği yardımı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Şahin açıklamasında, Batman Belediyesinin taziye evlerine vermiş olduğu günde bir öğün yemeği keseceği duyumunu aldıklarını belirterek, "Batman Belediyesinin ‘Kayyum’ döneminde başlayıp devam eden taziye evlerine vermiş olduğu günde bir öğün yemeği keseceği duyumunu aldık. Evet, Sünnete göre de taziye sahiplerinin taziye süresince yemeğini komşuların ve akrabaların vermesi lazım. Belediyenin bu işlevi üstlenmiş olmasıyla bu sünnet yerine getirilmiş oluyor. Çünkü kamu bu yemeği vermiş oluyor. Bölgemizde taziye kültürü canlı bir şekilde devam ediyor. Belediyenin bu hizmeti aksatmadan ve taziye evleri arasında hiçbir ayırım yapmadan sürdürmelidir, diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Taziye sahipleri zorlanacaktır"

Taziyelere şehir içinden gidenlerin taziye yerinde yemek yemelerini doğru bulmadıklarına işaret eden Şahin, "Uzak yerlerden taziyeye gelenlerin dışında şehir içinden 20 dakikalığına taziyeye gidenlerin taziye evlerinde yemek yemelerini doğru bulmuyoruz. Ancak taziye sahiplerine bu yemek hizmeti verilmezse, her taziyede en az 30-40 kişinin yemek ihtiyacı, yemek fabrikalarından veya lokantalardan karşılanması gerekecektir. Uzaktan gelenleri de hesaba kattığımızda belediyenin bu hizmeti kesmesi durumunda özellikle maddi durumu düşük olan taziye sahipleri zorlanacak ve ciddi bir maddi külfet yüklenecektir. Bunun için bu hizmetin devam etmesi gerekir." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir