• DOLAR 33.949
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2813.772
  • ...
HAMAS’tan işgal rejiminin "Deir el-Balah" katliamlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, Filistinlileri ağır bombardıman altında yerlerinden ederek, küçük yüzölçümü olan ve insani hizmetlerin bulunmadığı bölgelere gitmeye zorlamasını ve Aksa Şehitleri Hastanesi'ni hizmet dışı bırakmasını Nazi işgalci rejimin dünyanın gözü önünde uyguladığı diğer soykırım türlerinden biri olarak nitelendirdi.

HAMAS, bir kez daha uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletleri ve ilgili kurumları Gazze'deki vahşi soykırımı ve işgalci rejimin Deir el-Balah kentinde ve Aksa Şehitleri Hastanesi'nde Filistinli sivillere karşı işlediği suçları durdurmaya ve bu hastanenin faaliyetlerinin yeniden başlatılması ve hastaneye yakıt ve gerekli tıbbi ekipmanın gönderilmesi ve siyonist savaş suçlularının Filistin halkına karşı acımasız ve insanlık karşıtı suçlardan dolayı cezalandırılması için derhal harekete geçmeye çağırdı.

Deir al-Balah Belediyesi, siyonist rejimin bu kentte yaşayanların, kentin kuzeydoğusundaki yeni mahallelere taşınması yönündeki baskısına değinerek, bu göçe zorlamanın kent sakinlerinin acısını ve ızdırabını artıracağını vurguladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir