• DOLAR 33.958
  • EURO 37.656
  • ALTIN 2815.87
  • ...

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaflarla bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda Çiftçi, beraberindeki heyetle birlikte Gülistan Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Burada esnafın sorun ve taleplerini dinleyen BESO Başkanı Çiftçi, esnafın çözüm bekleyen kimi sorunlarının olduğunu söyledi.

Sık sık esnafı ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini, sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını vurgulayan Çiftçi, "Bugün de Gülistan Caddesi esnafımızı ziyaret ettik. Bizi yanlarında görsünler istedik. Sorun ve taleplerini bizlere aktarsınlar diye bu ziyaretleri yapıyoruz. Buradaki esnafımızın dile getirdiği bir sorun aydınlatma, süs ışıklarıdır. Bunlar çürümüş ve bozulmuşlar. Ya güzel bir tamir edilmesi ya da değiştirilmeleri lazım. Buna ihtiyaç var, belediyeden bunu talep ediyoruz." dedi.

"Cadde üzerinde zabıta denetim yapmalı"

Esnafın şikâyet ettiği bir diğer konunun ise motosikletlerin hızlı bir şekilde cadde üzerinde geçmesi olduğunu ifade eden Çiftçi, "Çocuklu aileler bu konuda ciddi sıkıntı çekiyor. Hatta arada kazalarda oluyor. Esnafımız bu konuda zabıtanın sürekli denetim yapıp caddede dolaşmasını talep ettiler." diye konuştu.

"Esnafımızın dükkânlarını erken açmalarını istiyoruz"

Esnafın dükkânlarını geç açmasından şikâyet ettiklerini dile getiren Çiftçi, "Esnafımızın dükkânlarını erken açmalarını istiyoruz. Saat 10.00'da ziyaretimize başladık ancak kimi esnafımız saat 11.00'i geçmesine rağmen iş yerlerine gelmemişti. Bizler oda olarak bu konuda esnafımızdan şikâyetçiyiz. Esnafımız işlerine sahip çıksınlar istiyoruz. İşlerimize sahip çıkarsak işlerimiz daha iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Sorunun çözümü için her türlü desteğe hazırız"

Çarşıda yaşanan en büyük problemlerden birinin de otopark sorunu olduğuna dikkat çeken Çiftçi, şöyle devam etti:

"Esnafımız otopark sıkıntısından şikâyet ediyorlar. Esnafımız arabayı park edecek yer bulamadıklarından dolayı müşterilerin çarşıya alışverişe gelmediklerini söylüyorlar. Belediyeden otopark sorununun çözümü için bir çalışma yapmasını bekliyoruz. Bunun için her türlü istişareye ve desteğe hazırız." (İLKHA)