• DOLAR 34.097
  • EURO 37.98
  • ALTIN 2815.204
  • ...
Kaybolan Narin'i arama çalışmaları 7'nci gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

21 Ağustos günü Kur’an kursu çıkışında evine dönmeyen ve o günden bu yana kendisinden haber alınamayan Narin Güran için yer altı görüntüleme cihazı getirildi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde ikamet eden 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos çarşamba günü gittiği Kur'an kursu çıkışında kayıplara karıştı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen AFAD, JAK, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma, sağlık, jandarma, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri, koku alma köpekleri sevk edildi. Aramalara helikopterle havadan destek verildi.

Arama çalışmaları kapsamında mahalleye giriş ve çıkış yapan yaklaşık 12 bin 500 araçta ve 11 bin dönümden fazla alanda tarama faaliyeti yapıldı.

Narin’in kaybolmadan önce okul kamarasına yansıyan görüntülerde Narin’in saat 15.15’te dört arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolundan evine doğru gittiği görülmesi üzerine alanda çalışma başlatan ekipler, belirtilen patika yolun yaklaşık 50 metre ilerisindeki tepede kan lekelerini gördü. Yapılan incelemelerde kanın Narin’e ait olmadığı mahalledeki bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği açıklandı.

Narin’in kaybolmasıyla ilgili 130 kişinin de ifadesine başvurulurken son görüldüğü yerde Pedagog eşliğinde arkadaşlarıyla canlandırma yapıldı. Canlandırma sonrası Narin’in ailesinin evinin de olduğu 18 ev, metruk yapılar ve samanlıklarda yeniden arama başlatıldı.

Saman yığınlarında arama yapan ekipler, deprem gibi afetlerde de kullanılan yer altı görüntüleme cihazı ve lazer kullanarak görüntüleri inceledi. Yürütülen aramalarda Narin'e ait bir ize rastlanmadı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir