• DOLAR 33.944
  • EURO 37.64
  • ALTIN 2815.813
  • ...
Kimyasal saldırı hazırlığı! 40 binden fazla ölümcül doz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birliği Komutanı Korgeneral İgor Kirillov, bugünkü basın toplantısında, Kiev rejiminin Batılı küratörlerinin yardımıyla düzenli olarak Kimyasal Silahlar Sözleşmesi’ni ihlal ettiğini defalarca dile getirdiklerini anımsatarak şunu bildirdi:

Özel askeri harekat sırasında Ukrayna tarafının zehirli kimyasal madde kullandığına ilişkin 400’den fazla vaka tespit edildi. Bu maddeler arasında ABD yapımı olanlar dahil Bi-Zet, hidrosiyanik asit, klorcian ve toplumsal kargaşalarda kullanılan kimyasal araçlar yer alıyor.

Rus ordusunun ele geçirdiği Avdeyevka kentinde, içinde kimyasal ekipmanların bulunduğu bir laboratuvarın tespit edildiğini anımsatan Kirillov, Rus uzmanların bu laboratuvardan aldığı numunelerde sodyum siyanür, sülfürik asit ve siyanür anyon izlerine rastlandığını belirterek şunu kaydetti:

Bu, tespit edilen laboratuvarın, günde 3 kiloya (40 binden fazla ölümcül doz) varan üretim hızıyla genel zehirli etkiye sahip zehirli maddelerin üretimi için kullanıldığını açıkça gösteriyor.

Ukrayna’nın Kimyasal Silahlar Sözleşmesi’ni ihlal ettiğini kanıtlayan tüm bu materyallerin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne (OPCW) gönderildiğine dikkat çeken Rus komutan, örgütten bugüne kadar net bir yanıtın gelmediğini söyleyerek bu konuda şu değerlendirmede bulundu:

Bu, OPCW'de karar alma mekanizmasının tamamen ABD tarafından kontrol ediliyor olmasından kaynaklanıyor. Washington, istenmeyen ülkelerle hesaplaşmak için örgüt içerisinde yanlı bir mekanizma kurdu. Suriye'de kimyasal silah kullanımını araştırmak için de bu mekanizmaya başvurulmuştu.

Ukraynalı şirketlerin, toplamda 500 ton trietanolamin ithal ettiğini bildiren Rus yetkili, bu maddenin hardal gazı üretiminde kullanıldığını belirtti. 

SPUTNİK

Bu haberler de ilginizi çekebilir