• DOLAR 33.943
  • EURO 37.648
  • ALTIN 2817.222
  • ...
Savaş yön değiştirdi! Ordu karadan giriyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-     Ukrayna ordusu bugün Rusya'nın Ukrayna'nın birçok bölgesini hedef alan füze ve insansız hava aracı saldırıları başlattığını ve en az dört kişinin öldüğünü  duyurdu. Bu, Moskova'nın  düzenlediği savaştaki en büyük hava saldırısından bir gün sonra gerçekleşti.

Kiev bölgesinin askeri yönetimi, Telegram'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef alan füze ve insansız hava araçlarını püskürtmek amacıyla Kiev bölgesinin hava savunma sistemlerinin gece boyunca birkaç kez konuşlandırıldığını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Pazartesi günü düzenlenen saldırılarda Ukrayna'nın kritik enerji altyapısındaki "belirlenen tüm hedeflerin" vurulduğunu bildirdi.

Ukrayna güçlerinin, 6 Ağustos Salı günü Sumi bölgesinden sınırı geçerek federal bölge olan Kursk bölgesine girmesi, Rus ordusunu hazırlıksız yakalamıştı. Saldırı, Rus savunmasının zayıf olduğu bir anda gerçekleşti. Moskova güçlerinin doğu Ukrayna’da aylardır sürdürdüğü kademeli ilerlemenin ardından bu saldırı, Kremlin’i ve Rus ordusunu şaşırttı. Ukrayna güçlerinin Belgorod bölgesinden de kara yoluyla Rusya sınırına girmeye çalıştığı belirtildi.  Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya sınır bölgeleri Belgorod, Kursk ve Bryansk'ta 3 yeni askeri birlik oluşturulduğunu duyurmuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir