• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Hür Dava Partisi Birecik İlçe Teşkilatı Aşure dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Hür Dava Partisi Birecik İlçe Teşkilatı, Muharrem ayı münasebetiyle halka aşure dağıttı. Esnafları tek tek gezen HÜDA PAR`lılar 2 bin 500 kişiye aşure ikram etti.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı İ.Halil Barlak şöyle konuştu: "Bilindiği gibi Muharrem ayı İslam Ümmeti açısından birçok olayın yaşandığı ve şehitlerin şahı Hz. Hüseyin`in şehid edildiği Kerbela faciasının yaşandığı bir aydır. Biz aziz şehitlerimizi hürmetle anıyoruz. Onlar bizlere bu kutlu yolu zulme rıza göstermeden izzetli ve şerefli bir duruşla nasıl sürdürebileceğimizi gösterdiler. Bu yol haksızlık ve zulümlere izin vermeyen onu ortadan kaldırmak için canların uğruna verildiği bir yoldur."ifadelerini kullandı.

Hür Dava Partisi olarak, şehitlerin yolunu sürdürmek için var olduklarını belirten Barlak, "Evet, Partimiz İslam ümmetinin şu an içinde bulunduğu ve dünyanın değişik yerlerinde Müslümanlar için Kerbela`yı anımsatan katliam ve zulümlerin yaşandığı bir ortamda, ümmetin maruz kaldığı zulümlerin ortadan kaldırılmasına vesile olacak olan ve ümmetin vahdetini meydana getirecek bir misyona sahiptir." şeklinde konuştu.

Barlak,"Müslüman halkımız arasında sevilerek sürdürülen aşure tatlısı ikramını yapmak istedik ve hazırladığımız 2500 adet bu tatlıyı tek tek esnafa ve halka dağıttk."dedi. (Ömer Elmaoğlu -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir