• DOLAR 34.049
  • EURO 38.025
  • ALTIN 2819.504
  • ...
Ürdün ve Kudüs'teki İslami kurumlardan Ben-Gvir'e tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs Vakıflar, İslam Mukaddesatı ve İşleri Konseyi, Yüksek İslam Heyeti, Şeriat Mahkemeleri Başyargıçlık Divanı, Filistin Fetva Kurulu ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi işgalci Ben-Gvir'in sinagog inşa etme çağrısına ilişkin ortak açıklama yayımladı.

Siyonist sözde bakanın Mescid-i Aksa ile ilgili yaptığı açıklamalar ile "pervasız davranışların" reddedildiği açıklamada, bunun, İslam'ın en kutsal 3 mekanından biri olan Mescid-i Aksa'yı işgal etme ve Yahudileştirme planı bağlamında "eşi benzeri görülmemiş bir provokasyon ve terörizm" olduğu ifade edildi.

Açıklamada, İslam ülkelerinin Mescid-i Aksa'yı baskınlar ve Yahudileştirme eylemlerinden kurtarma görevini yerine getirmemesi nedeniyle son dönemde mescide yönelik ihlallerin arttığı belirtildi.

İşgal rejimi, 2 milyar Müslümanın hassasiyetlerini hiçe sayan ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine saygı göstermeyen fanatik Yahudileri korumakla suçlandı.

- Ürdün

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Ben-Gvir'in açıklamaları kınanarak, bunun, uluslararası hukukun ihlali ve kabul edilemez bir provokasyon olduğu ifade edildi.

Ürdün'ün, siyonist aşırı sağcı sözde bakanın, aşırılık politikasını körükleyen, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsünü ve kutsal mekanları değiştirmeye çalışan açıklamalarını reddettiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Ürdün'ün, kutsal mekanlara yönelik saldırıların durması için gereken tüm tedbirleri alacağı ve bu bağlamda uluslararası mahkemelerde dava açmak için gerekli hukuki dosyaları hazırladığı aktarıldı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir