• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Peygamberler şehrinde moda rezaleti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa`nın Harran ilçesinde tarihi kümbet evlerin içinde yapılan defilede İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri kendi tasarımı ve sunumuyla, sözüm ona Şanlıurfa`nın medeniyetini tarihini ve kültürünü yansıtan "Başlangıcın Sırrı Göbeklitepe" adlı bir defile düzenledi. Program kapsamında açık-saçık giysilerle podyuma çıkan erkek ve kadın mankenlerin, Şanlıurfa`nın tarihini ve kültürünü ne kadar temsil ettikleri ve tanıttıkları tartışma konusu oldu.

ŞUTSO`nun ev sahipliğinde yapılan defileye Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Harran Kaymakamı M.Selami Yazıcı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz katıldı.

Defileden önce programın açılış konuşmasını yapan Harran Kaykamakamı M.Selami Yazıcı; Harran`ın tarihin sıfır noktası medeniyetin beşiği Hayati Harrani Hazretlerinin, Cabir Bin Hayyam`ın,İbni Teymiye`nin, Battani`nin, Yakup Peygamberin,Hz. İbrahim Peygamberin, Şuayb Peygamberin memleketi ve İslam üniversitesinin ev sahibi olduğunu söyledi. Yazıcı`nın peygamberler ve İslam alimlerine vurgu yaptığı konuşmasından sonra bayan ve erkek mankenler açık-saçık giysilerle defile yaptı.

`Yaptığınız konuşma ile defilenin içeriği arasında bir ilişki kuramadık. Siz ne diyorsunuz? Şeklindeki sorumuzu, Harran Kaymakamı Yazıcı "Biz bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi için daha önce söylemiştik ama beklediğimiz gibi olmamış.Ama yine de fazla bir açıklık yok gibi.Sonuçta Harran`ı tanıtmak zorundayız." şeklinde yanıtladı.

Halktan kimsenin katılmadığı etkinlik plaketlerin takdim edilmesiyle sona erdi .(Osman Gülebak/Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir