• DOLAR 33.949
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2813.772
  • ...
Arap ülkelerinden ABD'ye: Artık işe yaramıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-     Sky News'e göre Ürdün, Mısır ve Filistin Yönetimi İsrail'in Gazze ile ilgili anlaşmaya ilişkin koşullarından memnun olmadıklarını ABD'ye bildirdi.

Habere göre Arap ülkeleri, Netanyahu'ya yönelik "yumuşak politikanın" artık işe yaramadığını belirtti.  Netanyahu'nun  koşulları, "İsrail'in Gazze'de ateşkes konusunda anlaşmaya varma konusunda ciddiyetten yoksun olması" anlamına geliyor.

Üst düzey bir Mısırlı kaynak, '' Kahire, tüm taraflara Refah geçiş noktasında veya Philadelphia ekseninde herhangi bir İsrail varlığını kabul etmediğini yineledi.'' dedi. 

ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda devam eden görüşmelerde kilit nokta, İsrail'in Gazze Şeridi'nin Mısır'la olan güney sınırı boyunca uzanan 14,5 kilometre uzunluğundaki Philadelphia (Salahaddin) Koridoru üzerindeki varlığı.

Hamas, İsrail'in askerlerini bu koridordan çekme taahhüdünü yerine getirmediğini ve ateşkes başladığında daha kalabalık olan kuzey Gazze Şeridi'ne dönerken yerlerinden edilen Filistinlilerin taranması da dahil olmak üzere başka yeni koşullar öne sürdüğünü açıklayarak teklifi reddetmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir