• DOLAR 33.894
  • EURO 37.647
  • ALTIN 2810.155
  • ...
Ülkenin yarısından fazlasını vurdu! Enerji ağına büyük darbe! Su altında kalabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Saldırılar sonucu biri batıdaki Lutsk kentinde, biri merkezdeki Dnipropetrovsk bölgesinde ve biri de güneydoğudaki kısmen işgal altındaki Zaporijya bölgesinde olmak üzere en az üç kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

İnsansız hava araçları (İHA), seyir füzeleri ve hipersonik balistik Kinzhal füzelerin kullanıldığı saldırılarda, Ukrayna genelinde elektrik kesintileri meydana geldi.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıhal'a göre, başkent Kiev'de de patlamalar meydana geldi ve elektrik ve su kaynaklarını kesintiye uğrattı. Şmıhal, hasarın Ukrayna'nın diğer bazı bölgelerine de yayıldığını belirtti.

Rusya, Kiev bölgesine bağlı Vyshgorod kentindeki Dinyeper Nehri üzerinde bulunan Kiev Hidroelektrik Santrali'ni  de füze saldırısıyla vurmaya çalıştı.

Kiev HES'inin hasar görmesi, Dinyeper Nehri boyunca aşağı akıştaki şehir ve köylerde ciddi su baskınlarına yol açabilir.

Ukraynalı yetkililere, enerji kesintileri sırasında insanların cihazlarını şarj edebilecekleri ve içecek alabilecekleri sığınak türleri olan "yenilmezlik noktaları" açmaları talimatı verildi.

Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda Rus ordusunun düzenlediği hava saldırısına tepki gösterdi.

Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine 100'den fazla füze ile 100'e yakın "Şahed" tipi İHA fırlattığını kaydeden Zelenskiy, bunu ülkesine yönelik en yoğun saldırılardan biri olarak nitelendirdi.

Saldırıda ağırlıklı olarak kritik öneme sahip enerji gibi sivil altyapıların hedef alındığına dikkati çeken Zelenskiy, ülkesinin enerji sisteminde ağır hasar meydana geldiğini anlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir