• DOLAR 34.013
  • EURO 38.123
  • ALTIN 2835.761
  • ...
Hizbullah'ın misilleme saldırısı: İran'dan açıklama geldi! Artık kendini savunmak  zorunda!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-   İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in, Hizbullah'ın sınırlı ve başarılı saldırısının zamanını ve yerini öngöremediği için caydırıcı gücünü kaybettiğini ifade etti.

Kenani şu ifadeleri kullandı;

''İsrail, Erbain Operasyonu’yla ilgili bazı gerçekleri çarpıtabilir, ama gerçeklerin değişmeyeceğinin de gayet farkında. Bugünkü gerçek şu ki, stratejik denklemler Siyonist varlığa hizmet etmeyecek şekilde değişti.

Yenilmez ordu efsanesi uzun zamandır hayali bir slogan haline geldi. Etkili saldırı kabiliyetini ve caydırıcılık kapasitesini kaybetmiş olan İsrail terör ordusu artık stratejik saldırılara karşı kendisini savunmak zorundadır.

Bugünkü gerçek şu ki korku, İsrailli yerleşimcilerin bugününü ve geleceğini kontrol ediyor. Direnişin gerçekleştirdiği askeri saldırılar Siyonist düşmanın derinliklerine kadar ulaştı.

İşgalini genişletmeyi planlayan Siyonist varlık, şimdi işgal altındaki topraklardaki varlığını savunmak zorunda.Kapsamlı Amerikan desteğine rağmen Siyonist oluşum, Erbain Operasyonu’nun yerini ve zamanını tahmin edemedi ve caydırıcılık yeteneğini kaybetti. Geçen zaman, Siyonist varlığın ve destekçilerinin çıkarına değil''

İşgal rejimi  dün sabaha karşı, Hizbullah'ın geniş çaplı bombardıman hazırlığında olduğunu açıklayarak Lübnan'a önleyici saldırı başlatmıştı.

Saldırılarda 100'den fazla savaş jetiyle Hizbullah'ın işgal altındaki topraklara doğru yönlendirdiği roket fırlatma rampalarının imha edildiği belirtildi.

Hizbullah da  Fuad Şükür'ün suikastle şehit edilmesine  yanıt olarak İsrail'i 320 katyuşa füzesiyle hedef aldı. 11 İsrail askeri hedefinin vurulduğu bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir