• DOLAR 33.93
  • EURO 37.683
  • ALTIN 2813.903
  • ...

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnaf ziyaretleri kapsamında Sason ilçesine ziyarette bulundu.

Burada esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen BESO Başkanı Çiftçi, ardından Sason Belediye Başkanı İrfan Demir’i ziyaret etti.

Ziyarette esnafın sorun ve taleplerini görüşen Çiftçi, "Yönetim kurulu üyelerimiz ile Sason ilçemizdeki esnafımızı ziyaret ettik. Esnafımızın sorun, istek ve taleplerini dinleyerek çözümü için yetkililere ulaşmaya çalışacağımızı belirttik. Batman merkezde ve tüm ilçelerimizde yerel esnafın ulusal marketlerden çok şikayetçi olduklarını gördük. Her cadde başında bir tane ulusal marketin olması günden güne yerel esnafımızı bitiriyor ve zor durumda bırakıyor. Yerel esnafımız, bakkalımız ve marketlerimiz iş yapamıyor ve kısa bir zamanda kapatmak zorunda kalıyorlar." dedi.

"Yerel esnafı korumak için ulusal marketlerin çalışma saatleri kısıtlanmalı"

Esnafın da işsizler ordusuna katıldığını ifade eden Çiftçi, "Yıllarca esnaflık yapan bir kişinin başkasının yanında çalışması zor geliyor. Yerel esnafı korumak için ulusal marketlerin çalışma saatleri kısıtlanmalı, pazar günleri kapalı olmalı ve her kalemden ürünleri satmamaları gerektiğini söylüyoruz. Buna acilen bir çözüm veya düzenleme getirilmesi elzemdir. Özellikle kota getirilmesini istiyoruz. Yoksa tüm esnaflarımız birer birer iş yerlerini kapatacaklar ve bu ileride büyük sorunlara sebep olacaktır. Esnaf ziyaretlerimiz sonrasında Sason esnafımızın sorunlarını görüşmek üzere Sason Belediye Başkanı Sayın İrfan Demir’i ziyaret ederek sorun ve taleplerimizi ilettik." diye konuştu.

"Esnafa sahip çıkılmalı"

Açıklamasının devamında Çiftçi, "Özellikle Sason’da açılan ulusal marketlerin küçük esnafı çok zor durumda bıraktığını, bundan sonra başka şubeleri açılmasına müsaade edilmemesini talep ettik. Başkanımız da Sason’un yerlilerinden olduğundan dolayı esnaflarımıza sahip çıkmalıdır ve çıkacağından şüphemiz yoktur. Başkanımızın küçük esnafımızı ayakta tutabilmek için elinden geleni yapacağını belirtti ve ilgilendi. Yerel esnafımız için elimizden ne gelirse yapacağız. Yakında da yerel esnafı desteklemek için de kampanyalar başlatacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)