• DOLAR 33.916
  • EURO 37.656
  • ALTIN 2805.818
  • ...
Yıllardır temizlik ve yol çilesi çeken esnaf, yetkililerden çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

100'e yakın esnafın imalat işiyle uğraştığını belirten Batman Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesi Başkanı Mahfuz Okalin,  yaşadıkları sorunları İLKHA mikrofonuna konuşarak yetkililere seslendi.

Yaşadıkları sorun ve sıkıntıları ilgili mercilere iletmelerine rağmen ne çözüm nede bir muhatap bulamadıklarını ifade eden Okalin, sürekli yaşadıkları elektrik kesintilerine, site temizliğinin yapılmamasına ve diğer sorunlarının çözümü için ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

"Artık sorunlarımıza çözüm bekliyoruz"

Mahfuz Okalin

Basit sorunlarının bile yıllardır çözüm beklediğini hatırlatan Okalin, "2000 yılında buraya taşınmaya başladık. Zamanla sorunlarımız olmuştu ve maalesef ilgisiz kaldık. Şu anda 100'ün üzerinde esnafımız burada çalışmaktadır. Şu an en büyük sorunumuz sanayimizin gelişmemesi, sürekli elektrik kesintilerinin olması, temizlik yapan kimsenin olmaması ve ana caddeden siteye girişte uygusuz olarak park edilen araçlardır. Yılardır yaşadığımız sorunları birçok yere ilettik ve bize 'çözeceğiz' dediler ama 24 yıldır değişen bir şey olmadı. Haftada en ez 3 gün, gün içerinde ya bir saat ya iki saat ya da 4 saat gibi zamanalar da elektriklerimiz kesiliyor ve çok mağdur oluyoruz." dedi.

"Şikâyetçi olmamamıza rağmen muhatap bulamamaktayız"

Tüm işlerinin elektriğe dayalı olduğunu ve elektrikler olmayınca işlerinin durmasıyla mağdur edildiklerini ifade eden Okalin, "Ayrıca temizlik sorunumuz da var. Şu anda buraya haftada bir temizlik arabası geliyor ve yetersidir. Bizim isteğimiz buraya genel temizlik yapan birilerinin gönderilmesidir. Bu taleplerimiz yerine getirilirse memnun oluruz. Havaalanına yakın olduğumuz için özellikle sefer saatlerinde sanayimize gelen yolda birçok araç park ediyor ve bu da buraya giriş yapacak olan tır ve kamyonlara engel olmaktadır. Bu konuda da sürekli şikâyetçi olmamamıza rağmen muhatap bulamamaktayız. Yetkililerden talebimiz Batman'da bir Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesinin var olduğunu bilmeleridir." ifadelerini kullandı.

"Belediyenin sorunlarımızla ilgilenmelerini istiyoruz"

Hasan Elğay

Yaşadıkları sorunlara karşı özellikle Batman Belediyesine çözüm bulmaları için çağrıda bulunan esnaf Hasan Elğay, "Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesi esnafı olarak en büyük sorunumuz ilgisiz ve sahipsiz olmamızdır. Özelikle belediyenin sorunlarımızla ilgilenmelerini istiyoruz ve burada bir Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesinin var olduğunu bilmelerini istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir