• DOLAR 33.944
  • EURO 37.649
  • ALTIN 2802.171
  • ...
SON DAKİKA
Pakistan'da militanlar yolcuları indirip ateş açtı: 23 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

Belucistan'ın Musakhail bölgesinde silahlı kişilerin pazartesi sabahı erken saatlerde kamyon ve otobüslerden yolcu indirip kimliklerini kontrol ettikten sonra ateş açması sonucu en az 23 kişi hayatını kaybetti.

Musakhail Yardımcı Komiseri Najeeb Kakar'a göre, silahlı kişiler ilçenin Rarasham bölgesindeki eyaletler arası karayolunu kapattı ve çok sayıda otobüsten yolcu indirdi.

Silahlı kişilerin ayrıca 10 aracı ateşe verdiği, görevlilerinin olay yerine ulaştığı ve cesetleri hastaneye kaldırmaya başladığı belirti.

Yerel medyaya göre kaynaklar, "Teröristler araçlara girerek yolcuların kimliklerini kontrol etti, ardından Doğu Pencap eyaletinden gelen yolcuları indirip vurarak öldürdüler" dedi.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine ilişkin henüz bilgi paylaşılmazken olayı üstlenen bir grup da olmadı.

Ülkede benzer bir saldırı nisan ayında yaşanmıştı. Belucistan'ın Noshki şehrinin yakınlarında bir otobüsten dokuz yolcu indirilmiş, silahlı kişiler kimlik kartlarını kontrol ettikten sonra onları vurarak öldürmüştü

Tepkiler

Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Şahbaz Şerif saldırıyı sert bir dille kınadı .

Olaydan duydukları üzüntülerini dile getiren iki lider, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelere başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Zerdari, masum insanların vahşice öldürülmesinin tüm insanlığın öldürülmesi anlamına geldiğini belirterek, suçluların adalete teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Başbakan Şerif ise yerel yönetime yaslı ailelerle tam işbirliği yapmaları ve yaralılara tıbbi yardım sağlamaları talimatını verdi. Ayrıca kolluk kuvvetlerine olayı derhal soruşturmaları talimatını verdi.

Başbakan, "Bu olaya neden olan teröristler en ağır şekilde cezalandırılacak" diyerek, "ülkede terörün hiçbir türünün kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir