• DOLAR 33.952
  • EURO 37.675
  • ALTIN 2802.742
  • ...
Esad Türkiye ile 'normalleşme' şartını açıkladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SANA'nın aktardığına göre,  Beşar Esad, Türkiye ile ilişkilerde her iki tarafın da zarar gördüğünü ifade etti.

"Her geçen gün ilerleme kaydedilmedikçe sadece Suriye tarafında değil, Türkiye tarafında da hasar birikiyordu" diyen Esad, komşu ülkelerle çatışmayan ilkeler ve ortak çıkarlar doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.  Egemenlik ve uluslararası hukukun, ilişkilerin onarılması konusunda ciddi olan tüm taraflar için temel ilkeler olduğunu vurgulayan Esad, 
"Bu girişimlerle ilgilenirken, eğer niyet zararlı değilse genellikle komşu ülkeler arasında çatışmayan ilkelerimizden ve çıkarlarımızdan yola çıktık. Egemenlik ve uluslararası hukuk, ilişkilerin onarılması konusunda ciddi olan tüm tarafların ilkeleriyle tutarlıdır ve terörle mücadele her iki tarafın da ortak çıkarıdır." diye konuştu. 

Esad, Türkiye ile ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için bu ilişkinin bozulmasına neden olan sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, "Hiçbir hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz," dedi. Esad, sorunların gerçek nedenlerini görmeden çözülemeyeceğini ifade ederek, Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi ve muhaliflere desteği durdurması gerektiğini söyledi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir