• DOLAR 34.292
  • EURO 37.524
  • ALTIN 2923.285
  • ...
Kaliteli Eğitimle Dershanelere İhtiyaç Kalmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Son günlerde gündemi oluşturan dershanelerin kapatılması tartışmaları ile ilgili, Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, İLKHA`ya görüşlerini anlattı.
Konuyu eğitim sendikası olarak ele aldıklarını ve olaya eğitim boyutu ile baktıklarını dile getiren Şeker, sendikalarının, Genel Merkezin konuyla ilgili bir rapor hazırlığında olduğunu ve raporun yakında açıklanacağını belirtti.

Dershanelerin sebep değil, sonuç olduğunu belirten Şeker, "Devletin görevi, eğitimde fırsat eşitliğini dört dörtlük sağlamaktır. Bugün eğitim sisteminin altyapı, müfredat ve öğretmen gibi üç ayağı var. Alt alyapıda mükemmel bir ilerleme var, müfredat oldukça iyi ilerliyor ama, Bakanın açıklamasına göre 127 bin öğretmen açığı var. Bu açığın bölgeler arası dağılımına bakıldığında, Haymana ile Diyarbakır cezalı bir konumdadır." ifadelerini kullandı .

Kaliteli eğitimi vererek, dershanelere ihtiyacı hissettirmeyecek bir yapıya gelmek lazım

Dershanelerin, sistemin boşluğundan doğan merkezler olduğuna vurgu yapan Şeker, "Kaliteli eğitim vererek, dershanelere ihtiyacı hissettirmeyecek bir yapıya gelmek lazım. Dolayısıyla işimiz, kaliteli eğitimi verir hale gelmek olmalı. Eğer okullar diploma doldurma merkezi, öğretmenler de diploma doldurma memuru olmaktan çıkarılır, hayata hazırlama merkezi haline getirilirse, dershanelerin konuşulmayacağı bir ortama gireriz diyorum. Yani eğitimde öyle bir kaliteye ulaşmalıyız ki, dershanelere ihtiyaç hissetmemeli vatandaş. Bunu yaptığımız zaman zaten dershane çok geri planda kalacaktır." görüşlerine yer verdi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir