• DOLAR 33.958
  • EURO 37.715
  • ALTIN 2801.712
  • ...
GAZZE'DE İLAÇ YOKLUĞU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü soykırım ve sınır kapılarında girişlerin engellemesi sonucunda temel ilaç listesinin yüzde 60'ının, tıbbi sarf malzemelerinin de yüzde 83'ünün tükendiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, hastaneler ve sağlık merkezlerinde ciddi ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandığı belirtilerek, ilaç ve tıbbi sarf malzemesi krizinin hastaların ve yaralıların yaşamlarını ciddi bir şekilde etkileyeceği uyarısında bulunuldu.

TIBBİ MALZEME İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI ÇAĞRISI!

Temel ilaç listesinin yüzde 60'ının, tıbbi sarf malzemelerinin de yüzde 83'ünün bakanlığın depolarında tükendiği ve bunun da tedavi hizmetlerinin tamamen durmasına yol açacağı kaydedilen açıklamada, durdurulma riski taşıyan en önemli hizmetlerin acil durumlar, ameliyatlar, yoğun bakım, diyaliz, birinci basamak sağlık hizmetleri ve ruh sağlığı olduğu aktarıldı. Açıklamada, uluslararası ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarına duruma hızla müdahale ederek gerekli ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının karşılanması çağrısı yapıldı. Savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten sonra Gazze Şeridi'ne giden elektriği kesen işgalciler, Gazze Şeridi'ndeki tek elektrik santralini işletmek için gerekli yakıtın girişini de engelliyor. (İLKHA)

İşgal çetesi Gazze'de

24 SAATTE 63 KİŞİYİ KATLETTİ

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine dün son 24 saatte düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısı 63'e çıktı.

Gazze/Kudüs

İşgal rejiminin 24 Ağustos'un ilk saatlerinde başlattığı ve gün boyu sürdürdüğü saldırılarda katledilenlerin sayısı arttı. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Han Yunus ve Refah'taki saldırılarda 59 Filistinli katledildi. Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal da yaptığı yazılı açıklamada, orta kesimdeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bulunan Ayn Calut sitelerinde bir dairenin hedef alınması sonucu 4 Filistinlinin şehit olduğunu belirtti. Basal, işgal ordusunun Deyr el-Belah'ın büyük bölümünün tahliye edilmesini istemesinin ardından Deyr el-Belah'ın doğusundaki bölgeler ile Nusayrat Mülteci Kampı'nın yoğun topçu ateşine maruz kaldığını ifade etti. Gazze Sivil Savunma Tedarik ve Ekipman yetkilisi Muhammed el-Muğayr, saldırılarda katledilen Filistinli sayısını 49 olarak açıklamıştı.

GAZZE'DE BİR İŞGALCİ ASKER ÖLDÜ BİRİ DE AĞIR YARALANDI

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, Paraşütçüler Tugayı'nın 202'nci taburunda görevli 20 yaşındaki Çavuş Amit Tsadikov'un Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmada öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyinde meydana gelen başka bir çatışmada da bir askerin ağır yaralandığı kaydedildi. İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ölen işgalci askerlerin sayısı 334'ü karadan işgal sürecinde olmak üzere 700'e yükseldi. Yaralanan işgalci askerlerin sayısı da 2 bin 233'ü Gazze'deki kara saldırılarında olmak üzere 4 bin 358'e çıktı. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir