• DOLAR 33.94
  • EURO 37.688
  • ALTIN 2799.931
  • ...
Gazze'deki Avrupa Hastanesi yeniden hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, hastanenin imkan kısıtlılığına ve işletme zorluğuna rağmen hizmet dışı kaldıktan 50 gün sonra yeniden hizmete açıldığını bildirdi.

Gazze Avrupa Hastanesi, siyonist  işgal tehditleri ve zorla tahliye emri üzerine hastane ekiplerinin hastane içinden tıbbi cihaz ve ekipmanı nakletmeye, yaralı ve hastaları buradan tahliye etmeye zorlanması üzerine 3 Temmuz'da hizmet dışı kalmıştı.

Bakanlık, günün her saatinde hastanenin cerrahi, pediatri, dahiliye ana uzmanlık dallarında hizmet vereceğini açıkladı.

Hastaneler Genel Müdürü Dr. Muhammed Zakut, birkaç yetkilinin eşliğinde, yeniden hizmete girmeye başlayan Avrupa Hastanesini denetledi.

Heyete acil servis, radyoloji, eczacılık, kateterizasyon, kardiyoloji, çocuk, ameliyat ve idari bölümler olmak üzere çeşitli uzmanlık dallarıyla bölümlerin hazır olduğu bilgisi verildi.

Zakut, hastanenin 50 gün acil olarak boşaltılmasının ardından bugün hizmete girdiğini ve ilk saatlerde sağlık ekiplerinin iki cerrahi operasyon gerçekleştirebildiğini vurguladı.

Hastanenin yeniden faaliyete girmesi için gece gündüz çalışan tüm ekibe teşekkür eden Zakut, şu anki süreçte yaralı ve hastaların tedavisinde hastanenin oynadığı önemli role dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir