• DOLAR 33.937
  • EURO 37.683
  • ALTIN 2800.391
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlama törenleri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinliğe katılarak bir konuşma yaptı.

Sultan Alparslan Otağı'nda halka hitap eden Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diledi.

Erdoğan, "Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz. Şunun bilinmesini isterim. Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Bu toprakların altında da üstünde de biz varız. Her karışında bir şehit yatan Anadolu, bizim öz yurdumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Ahlat ilçesinin önemine vurgu yapan Erdoğan, ilçeyi cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Erdoğan, "Ahlat Anadolu'da okun ilk düştüğü yerlerden, ocağın ve otağın ilk kurulduğu yurtlardandır. Ahlat bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir iman, kültür ve medeniyet köprüsüdür. Bin yıldır bu toprakların sanat eserine dönüştürerek taşa toprağa işlenen hafıza, devletimizin ve milletimizin hafızasıdır. Ahlat'ın kıymetini bilmek değerlerin değerini bilmektir. Ahlat'ın sanat eserleri mana itibariyle geçmişimizi ve geleceğimizi temsil eden abidelerdir. Ahlat Anadolu'da tarihin yazılmasında daima pergelin sabit noktası olmasıyla iftihar duyduğumuz şehirdir." diye konuştu.

Geceyi Ahlat'ta geçirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez Ahlat'ta düzenlenecek Kabine Toplantısı'na başkanlık yapacak. Erdoğan, yarın Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenecek Malazgirt etkinliklerine katılarak halka hitap edecek. (İLKHA)

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir