• DOLAR 34.005
  • EURO 37.718
  • ALTIN 2805.952
  • ...
Batı Şeria'da işgalcilerin yaraladığı iki genç şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin medyasının Cenin'deki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre dün şehrin kuzeyindeki Celeme kontrol noktasında işgalcilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Ziyad Muhammed (18) bu sabah şehit oldu.

İşgal askerlerinin, şehidin naaşını alıkoymaya devam ettiği, halen sağlık ekiplerine teslim etmediği bildirildi.

Öte yandan Tulkarm'ın kuzeyindeki Sidon kasabasından yaralı esir Zahir Tahsin Yusuf Raddad (19) da yaralı olarak tutulduğu siyonist Meir Hastanesi'nde şehit oldu.

Şehit Raddad, 23 Temmuz'da Tulkarm'ın doğusunda işgal kuvvetlerinin, bulunduğu bir evi kuşatması ve bombalaması sonucu ağır yaralanmıştı.

Esirler ve Eski Esirlerle İlişkiler Kurumu ile  Esirler Kulübü, ortak bir açıklama yaparak  Raddad'ın Meir Hastanesi'nde şehit edildiğini doğrulayarak onun 23 Temmuz'da işgalcilerin üzerine ateş açması üzerine alıkonulduğunu ve işgalci askeri araçlardan birinin önüne yerleştirerek canlı kalkan olarak kullanıldığını hatırlattı

Açıklamada, işgalin hastanelerde Filistinli yaralıları alıkoymaya devam ettiği belirtildi.

İşgal kuvvetlerinin Şehit Raddad'ın onun naaşını alıkoymaya devam ettiği ve onu Müslüman mezarlıklarına defnedilmek üzere Filistin tarafına teslim etmediği ifade edildi.

Böylece işgal altındaki Kudüs'ün de aralarında bulunduğu Batı Şeria'da geçen Ekim ayının 7'sinden bu yana şehit olanların sayısı 147'si çocuk olmak üzere 642'ye yükseldi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir