• DOLAR 33.98
  • EURO 37.708
  • ALTIN 2802.77
  • ...
İsrail ordu sözcüsünden Hizbullah liderlerine suikast mesajı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-     Avichai Adraee   İsrail'in Hizbullah liderlerine suikast düzenleme ve sınırdan uzaklaştırmak ve kuzeyde yaşayan siyonistlerin   bulundukları bölgelere geri dönüşünü sağlamak amacıyla saldırılar düzenleme politikasını sürdüreceğini söyledi.

Açıklamada şu ifadeleri kullandı;

İsrail ordusu, Lübnan'da  hava saldırılarını yoğunlaştırdı ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın tehditlerini ciddiye aldı.

Ordu, Hizbullah'ın güney Lübnan'dan geniş çaplı bir saldırı  operasyonu gerçekleştirme hazırlıklarını ve hareketlerini görünce önleyici bir saldırı başlattı .

Saldırıda İsrail topraklarına fırlatılmasını engellemek için binlerce roketatar hedef alındı.
Ordu daha önce Hizbullah'ın Bekaa bölgesinin derinliklerindeki silah depolarını ve mühimmat depolarını hedef almıştı .

Lübnan'ın farklı bölgelerinde tasfiye edilen Hizbullah lider ve kadrolarının sayısı 500'e yaklaştı.

İsrail, bu sorunla başa çıkmak için geniş ve çeşitli planlar, operasyonlar ve prosedürler yoluyla kuzeyde yaşayanları kendi bölgelerine geri döndürmeye kararlı.

Hizbullah'ı sınırdan uzaklaştıracağız ve liderlerine yönelik suikast dalgasına, hava ve füze birimleri ile silah depolarına saldırılara devam edeceğiz.

Hizbullah, ülkenin sosyal, ekonomik ve enerji sorunlarıyla boğuştuğu bir dönemde Lübnan'ı ve bölgeyi tehlikeli bir tırmanışın içine sürüklüyor.

Gazze'ye gelince, Hamas'ı dağıtarak ve rehineleri geri vererek hedeflerimize ulaşmaya kararlıyız. Son dönemde onlarca kadroyu tasfiye ettik, altyapısını yok ettik.

Bu haberler de ilginizi çekebilir