• DOLAR 33.98
  • EURO 37.68
  • ALTIN 2802.067
  • ...
SON DAKİKA
Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Naim-ur Rahman'dan "diyalog" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cemaat-i İslami Partisi lideri Hafız Naim-ur Rahman, başkent İslamabad'da düzenlediği basın toplantısında, Pakistan Hükümetine, Afganistan İslam Emirliği ile görüşmelerde bulunma çağrısında bulundu.

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Naim-ur Rahman düzenlediği basın toplantısında, "Diyalog kapısı açık kalmalı, çünkü çözüm odur. Pakistan Hükümetinin yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri tarafından büyükelçisi kabul edilen Afganistan hükümetiyle diyaloğa girmesi gerektiğini her zaman vurguladık. Bana göre, bu konu diyalog olmadan çözülemez." dedi.

Afganistan ve Pakistan arasındaki iyi ilişkilerin sürdürülmesinin önemine dikkat çeken Hafız Naim-ur Rahman, iki ülke arasındaki gergin ilişkilere yol açan son eylemlerin Pakistan halkı tarafından değil, bazı Pakistanlı yetkililer tarafından gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

Naim-ur Rahman, "Pakistan, her iki ülkenin de özgür olduğunu ve özgürlüklerine saygı gösterilmesi gerektiğini anlamalıdır. Afganistan bizim kardeş ülkemizdir. Yaklaşık 45 yıldır birbirlerini destekleyen iki ülke arasındaki ilişkiler, Pakistan halkının değil, bazı yöneticilerin eylemleri nedeniyle kötüleşti." dedi.

Kabil ile İslamabad arasındaki ilişkiler, sınır çatışmaları ve bazı Pakistanlı siyasi ve askeri yetkililerin Tahrik-i Taliban Pakistan'ın (TTP) Afganistan'daki varlığına ilişkin açıklamaları sonrasında kötüleşti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir