• DOLAR 33.98
  • EURO 37.68
  • ALTIN 2802.067
  • ...
Bangladeş’e 2 bin Arakanlı Müslüman sığındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Bangladeş sınır güvenliği yetkilisi, sınırda gün içinde 20'yi aşkın Arakanlı Müslümanı gözaltına aldıklarını belirterek, ülkeye sığınan mültecilerin sayısında artış yaşandığına işaret etti.

Yetkililer, daha fazla mültecinin ülkeye girişini önlemek için çalıştıklarını belirtirken, bazı görevliler, "kamu tepkisinden korktukları için" iş bırakma kararı aldı.

Myanmar'daki Arakanlıların ve diğer topluluklarının zorla yerinden edilmesinin 7'inci yılında, ağustosun başında Hasina'nın istifasından bu yana Bangladeş'e 2 bini aşkın Arakanlı Müslüman sığındı.

Arakan Ordusunun, Maungdaw bölgesinde ilerlemesi ve saldırıları nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kalan yüzlerce Arakanlı Müslüman mülteci, Bangladeş ile Myanmar arasındaki Naf Nehri'den geçmeye çalışırken hayatını kaybetti.

Hasina'nın istifasının ardından Bangladeş'e sığınan mültecilerden Abdus Sabur, çocuklarının bu nehirde boğularak hayatını kaybettiğini, yalnızca eşiyle kendisinin hayatta kalabildiğini belirtti.

Öte yandan, Bangladeş'teki geçici hükümete "başdanışman" sıfatıyla başkanlık eden Muhammed Yunus, 19 Ağustos'taki açıklamasında, "Hükümetimiz, Bangladeş'e sığınan milyonu aşkın Arakanlıyı desteklemeye devam edecektir." ifadesini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir