• DOLAR 33.967
  • EURO 37.672
  • ALTIN 2804.396
  • ...
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den İBB'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Osman Nuri Kabaktepe, İBB'nin, Vaniköy'deki kaçak yapılaşmaya ilişkin açıklamasının doğru olmadığını belirtti. 

Kabaktepe, şunları kaydetti:

"İBB, 16 Ağustos'ta suç duyurusunda bulunduğunu iddia etmiştir. Fakat 22 Ağustos'ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca gerçekleştirilen denetim sonrası, aynı gün saat 16.41'de suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundukları tespit edilmiştir. Bu durumda İBB'nin, suç duyurusunu çok daha önceden gerçekleştirdiği beyanı gerçeği yansıtmamaktadır. Bu durum, İBB'nin kamuoyuna yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğini açıkça ortaya koymaktadır."

İBB'nin kaçak yapılaşmayla ilgili hazırladığı yapı tadilat tutanağında "basit onarım belgesi"nden bahsedilmesi gerektiğini belirten Kabaktepe, "Ancak İBB tarafından 16 Ağustos'ta düzenlendiği iddia edilen bu tutanak, gerçekte 22 Ağustos'taki suç duyurusuna dayanarak geriye dönük hazırlanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğünün denetiminin ardından İBB aceleyle geriye dönük bir yapı tadilat tutanağı oluşturmuştur. Tutanağın hızla ve geriye dönük hazırlandığı, tutanakta yer alması gereken birçok detayın eksik olmasıyla açıkça görülmektedir." dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir