• DOLAR 33.975
  • EURO 37.684
  • ALTIN 2801.188
  • ...
Son dakika: 100'e yakın İsrail savaş uçağı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    İsrail Ordusu, '' Onlarca İsrail savaş uçağı Güney Lübnan'ın çeşitli bölgelerini bombalıyor'' açıklamasını yaptı. Hizbullah'ın  İsrail'e yaklaşık 6.000 füze  ve insansız hava aracı ateşlemeyi planladığı saldırıyla bunun engellendiği belirtildi. 

İsrail Ordu Sözcüsü de  açıklamasında, ''Hava Kuvvetleri'ne bağlı 100'e yakın savaş uçağı, çoğu ülkenin kuzeyini, bazıları da merkezini hedef alan binlerce Hizbullah bombasına saldırıp imha etti.'' ifadelerini kullandı.

Lübnan Haber Ajansına göre  İsrail saldırısı "savaş başladığından bu yana yaşanan en şiddetli saldırıydı". Saldırıda  1'i ağır olmak üzere en az 2 kişi yaralandı. Saldırı "su ve elektrik altyapılarında ciddi hasara" yol açtı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu belirterek, Lübnan’ın güneyine saldırıların başladığını açıklamıştı.

Walla News’in haberinde, adı açıklanmayan bir İsrailli yetkilinin, “Hizbullah'a karşı tek başımıza ama ABD ile tam koordinasyon içinde savaşıyoruz.” şeklindeki sözlerine yer verildi.

New York Times, Batılı bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, '' İsrail saldırıları, Tel Aviv'e saldırı için hazırlanan tüm füze rampalarını yok etti'.'

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir