• DOLAR 33.991
  • EURO 37.708
  • ALTIN 2801.935
  • ...
Hizbullah intikam saldırısını  başlattı! 11 üs vuruldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Hizbullah, komutan Fuad Şükr'ün şehit edilmesine yönelik misillemenin ilk aşamasını başlattığını duyurdu.

İşgal altındaki toprakların  kuzeyindeki Celile bölgesinde Dovev, Baram, Ein Yacov başta olmak üzere, birçok bölgede sirenler çalmaya başladı.  İsrail makamları, bölgede yaşayan vatandaşlara sığınaklarda kalma çağrısı yaptı.

Hizbullah, ilk aşamada işgal bölgesinin içlerine doğru çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ve füze fırlattığını duyurdu.

Daha sonra duyurulacak önemli bir İsrail hedefinin vurduğu belirtildi. 

Hizbullah operasyonun ilk aşamasında düşman mevzilerine 320 roket fırlattığını, 11 farklı bölgenin hedef alındığını açıkladı.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, "İslami Direniş Hareketi Mücahidleri, Büyük Komutan Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme çerçevesinde, Siyonist rejimin (İsrail) derinliklerine ve daha sonra açıklanacak olan bir İsrail askeri hedefine doğru çok sayıda insansız hava aracıyla (İHA) hava saldırısı başlattı" denildi.

Açıklamada, ayrıca "çok sayıda füzeyle işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde  çok sayıda düşman bölgesi, kışla ve demir kubbe platformu da hedef alındı." ifadelerine yer verildi.

Operasyonun gidişatına ilişkin ayrıntıların daha sonra açıklanacağına dikkat çekilen açıklamada, Hizbullah'ın tam teyakkuz halinde olduğu ve İsrail saldırılarına karşı güçlü bir şekilde duracağı vurgulandı.

İsrail medyasına konuşan  siyasi bir kaynak, ''Hizbullah'ın saldırısı ülkenin merkezindeki stratejik tesislere yönelikti ve biz büyük bir saldırıyı önledik.'' dedi. 

ABD  Başkan Biden'ın "İsrail ve Lübnan'daki olayları dikkatle takip ettiğini ve güvenlik güçlerine İsrail'deki ortaklarıyla temas halinde olmaları yönünde talimat verdiğini" duyuruldu. ABD'den yapılan  açıklamada, ''İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemeye devam edeceğiz ve bölgesel istikrar için çaba göstermeye devam edeceğiz" denildi.

İşgal rejiminin Dışişleri Bakanı Katz, ''Hizbullah geniş çaplı bir saldırı başlatmaya hazırlanırken biz önleyici saldırı başlattık'' dedi. 

Batılı bir istihbarat kaynağı New York Times'a yaptığı açıklamada  İsrail'in Lübnan'daki önleyici saldırısı, saat 5.00'te Tel Aviv'i hedefleyen füze rampalarını vurdu. Batılı yetkili, saldırıya uğrayan tüm fırlatıcıların imha edildiğini ve İsrail'in Hizbullah'tan büyük bir karşılık beklediğini sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir