• DOLAR 34.002
  • EURO 37.668
  • ALTIN 2798.892
  • ...
Gece boyunca saldırdılar! Onlarca Filistinli şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin haber ajansına WAFA'ya göre, saldırılar güneydeki Refah, Han Yunus ve orta kesimdeki Deyr Belah kentlerinde yoğunlaştı.

Han Yunus'un batısındaki Emel Mahallesi'nde "Kelh ailesi"nin evine düzenlenen hava saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 11 kişi şehit oldu.

Han Yunus'un orta kesiminde el-Ketibe bölgesine yönelik hava saldırısı sonucu yine 11 kişi şehit olurken, bölgede yerinden edilenlerin bulunduğu çadırlara işgal rejimi askeri araçları tarafından açılan ateş sonucu bir Filistinli şehit oldu, saldırıda yaralananlar oldu.

Sivil savunma ekipleri Refah kentinde saldırıların ardından enkazdan 3 kişinin naaşını çıkardı, henüz onlarca kişinin enkaz altında çıkarılmayı beklediği belirtildi.

Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Ayn Calut Apartmanları işgal rejimi savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombardıman sonucu en az 4 kişi şehit edildi, bazı kişiler yaralandı.

Yerel kaynakların ifadesine göre, kentin orta kesimindeki Deyr Belah kentinin doğusunda bulunan Ebu Oreyf bölgesinde bir grup Filistinli, siyonist rejim savaş uçaklarının hedefi oldu. Saldırıda 5 kişi şehit oldu, çok sayıda yaranan oldu.

Deyr Belah'ın doğusunda yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırlara siyonist rejim uçakları ve insansız hava araçları tarafından açılan ateş sonucu bir Filistinli şehit oldu, 5 kişi yaralandı.

Yine Deyr Belah'taki Hikr el-Cami bölgesini İsrail topçularının hedef alması sonucu bir Filistinli şehit oldu, birçok kişi yaralandı.

Nasır Hastanesinden yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen saldırılar sonucu şehit olan 32 Filistinlinin naaşının kendilerine ulaştığı belirtildi. Açıklamada, cenazeleri ulaşanların isim listesi de verildi.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir