• DOLAR 33.999
  • EURO 37.714
  • ALTIN 2792.234
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik kolları madde bağımlılığına dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik kolları, Bingöl’de madde bağımlılığına dikkat çekmek, gençlerin bu bataklığa düşmesini engellemek, aileleri bilinçlendirmek için, afatlar kavşağında bilinçlendirilme eylemi yaptı.

Ellerinde pankartlarla trafik ışıklarında bekleyen gençler, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara el broşürü dağıttı.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Doğru, nesli korumanın en önemli vazifelerden olduğunu belirterek, “HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik kolları olarak burada toplanma amacımız şehrimizde yaygınlaşan uyuşturucu illetine ve bağımlılığına dikkat çekmek, gençlerimizin bu bataklığa düşmesini engellemek, aileleri bilinçlendirmek için, afatlar kavşağında pankartlarla eylem düzenledik. Uyuşturucu illeti artık toplumsal bir facia haline gelmiştir. Bingöl'de uyuşturucu bağımlısı bir genç tarafından maalesef 4 vatandaşımız katledilmiş ve birçok kişi de yaralanmıştı. Vefat edenlere Allah7tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Eğer ki bu illete karşı ciddi bir tepki ortaya koymasak, bu gibi facialar artmaya devam edecektir. Küçük yaşlardaki çocukların dahi uyuşturucuya bu kadar rahat ulaşabilmeleri acil tedbirler gerektiren bir faciadır. Nesli korumak en önemli vazifelerimizdendir, eğer ki biz bu nesilleri korumasak hem can hem mal emniyetimiz kalmayacaktır.” dedi.

Devlet yetkililerine seslenen Doğru, “Buradan tüm devlet yetkililerine sesleniyoruz bu uyuşturucu illeti için en kalıcı çözüm bataklığı kurutmaktır. Yani uyuşturucu üreten, satan, aracı olanların tamamen yakalanmasını, bu konuda ağır cezaların uygulanmasını özelikle okul çevrelerinin sıkı bir şekilde denetlemesi talep ediyoruz.,Sakın şunu unutmayın, bu illet yayıldıkça kamu düzeni bozulacak ve daha büyük sorunlara sebep olacaktır. STK’lar, kanat önderleri ve öbür muhalefet partilerine düşen görev, toplumu bilinçlendirmeleri bu konuyu çözüme kavuşturacak projelere üretmeleridir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir